Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On July - 5 - 2012

Sezonul estival nu înseamnă doar vacanţă, cel puţin nu în ceea ce ne priveşte pe noi. Ne dorim forţe proaspete, care să ţină treaz publicul online. Cu alte cuvinte, vă anunţăm că am început o nouă recrutare de redactori.

Am zis!

Dacă îţi place mult să scrii, ai cochetat cu jurnalismul sau blogging-ul ori faci acest lucru în mod curent, locul tău este lângă noi. Nu contează că eşti un el sau o ea, că vii din Iaşi sau Zimnicea, tot ce ai de făcut e să fii pasionat/ă de voluntariat, să te încânte ideea unei echipe naţionale şi să-ţi doreşti să spui povestea voluntariatului în întreaga Românie.

Am zis!

Modalităţile prin care poţi pune în practică cele menţionate anterior, sunt: cercetare jurnalistică în scopul de a găsi cele mai interesante proiecte şi cei activi voluntari din zona ta; reportaje prin care să demonstrezi că voluntariatul e cel care care contribuie la susţinerea comunităţii; fotoreportaje prin care să ne demonstrezi cum o imagine trasnsmite mai mult decât o mie de cuvinte; interviuri menite a-i inspira pe cititori şi articole în care ne poţi prezenta o noutate din lumea voluntariatului, un caz de bune practici sau poate vrei să fii creativ/ă şi să pregăteşti un material pentru rubrica “DoItYourself”, prin care ne araţi cum putem duce o viaţă sustenabilă, în spiritul protejării mediului înconjurător şi nu numai.

Am zis!

Poţi aplica, completând următorul formular: http://www.younginitiative.org/recrutare.php, urmând a fi contactat/ă pentru un interviu şi dacă totul merge strună şi pentru al doilea, în cele din urmă.

Vrem să-ţi arătăm ce înseamnă Blogunteer, drept pentru care să dau cuvântul echipei, căci aici avem o regulă: Funcţionăm ca un întreg, chiar dacă ne despart sute de kilometri.

Deea Niţescu

De-a lungul timpului, îți dorești să faci parte din anumite grupuri. Dintr-o asociație, dintr-un grup de oameni, însă de cele mai multe ori a face cu adevărat parte dintr-un grup se reduce la găsi în acel grup aceleași aspirații și aceeași viziunea ca și tine.
Pentru mine, a face parte din echipa Blogunteer înseamnă a fi împreună cu persoane care iubesc voluntariatul și au numai cuvinte de bine de spus despre el. Mai mult, motivația de a face parte din echipă vine din pasiunea pentru scris și dragostea pentru voluntariat, pe care aici le îmbin cel mai frumos.
Anita Klein

Sfatuiesc sincer pe orice căruia ii place sa scrie sa se alăture Blogunteer! De ce? Pentru sentimentul pe care îl ai atunci când scrii despre cauze bune, despre oameni, locuri si proiecte frumoase. Pentru implinirea pe care o simți atunci când te gândeşti ca vestea bună cuprinsă în articolul tău a înseninat ziua cuiva, sau că a ajutat la îndeplinirea unei cauze, informând oamenii despre ea. Pentru ca faci mai mult decât să scrii pur şi simplu. Şi pentru super-echipa redacției, din care subsemnata e foarte bucuroasă caă face parte. De abia așteptăm să te cunoaştem!â

Andreea Teodor

Nu m-am gândit niciodată la scris la un mod serios, cu toate că am mai avut bloguri personale. Deşi povestea mea Blogunteer a început dintr-o joacă, acum acest blog face parte din mine. Prin Blogunteer am reuşit să îmbin două mari pasiuni : scrisul şi voluntariatul. Îmi place să scriu şi mai ales ceva ce le va fi de folos şi altor oameni, îmi place să le ofer
informaţii concrete pe care nu le pot găsi în altă parte. Dar, înainte de a-i ajuta pe alţii prin ceea ce scriu, simt că ma ajut pe mine, informându-mă şi învăţând să iau decizii şi să fiu responsabilă pentru ele.

Cristina Chelaru

Blogunteer este un loc special, care mi-a devenit drag şi apropiat încă de la început, de parcă m-aş fi reîntâlnit cu nişte vechi prieteni…
De fapt, este vorba despre o familie a sufletelor care se aseamană: credem în bine (cu riscul să sune a clişeu) şi fiecare cuvânt din fiecare articol pe care îl scriem are mereu în spate o fărâmă de speranţă. Să scrii despre voluntariat şi ONG-uri îţi deschide perspectiva asupra unei lumi altfel. Descoperi lucruri, oameni, proiecte care te fac sa vezi lumea din jur cu alţi ochi, parcă printr-o lentila colorată cu optimism.

Vera Iurcu

Am completat formularul, în câteva zile am fost anunţată că urmează un interviu, apoi încă unul şi într-un final am fost acceptată. Am avut primul interviu şi, chiar dacă erau momente când mă pierdeam cu firea sau nu mai ştiam
ce să spun, vocile de la capătul liniei întotdeauna mă încurajau să spun ceea ce simt. Şi asta fac în continuare. Scriu pentru că îmi place, scriu despre ce îmi place şi sunt într-o echipă care pur şi simplu nu are cum să nu îţi placă.

Pe lângă faptul că informezi oamenii despre ceea ce îi interesează, sunt multe lucruri pe care le afli la rândul tău. Începi să vezi şi cealaltă faţă a monedei. Au fost situaţii când unele persoane priveau cu scepticism ceea ce facem noi – că ne
ocupă din timpul liber sau că o facem gratis. Dar sunt o mulţime de alte lucruri pe care ai fi prea ocupat să le observi în cadrul unui job plătit. În primul rând, e vorba de pasiunea pe care o dedici şi bucăţi de suflet puse în fiece cuvânt scris. Mai sunt prietenii buni şi sinceri şi spiritul de echipă care se creează. Pentru că te implici emoţional, vrei ca totul să fie de cea mai bună calitate şi înveţi să fii responsabil, punctual, obiectiv.

Tot ceea ce înseamnă Blogunteer contribuie la cunoaşterea de sine, familiarizarea cu domenii care mă interesează, realizarea unor contacte noi, dezvoltarea aptitudinilor existente sau descoperirea altora. Nu în ultimul rând, se adaugă educarea practicilor şi tehnicilor jurnalistice, una dintre pasiunile mele.

Mihaela Truică 

Cred foarte mult în faptul că fiecare dintre noi are o pasiune și că momentul în care ajungem să o trăim ne face să devenim din ce în ce mai buni, că pasiunea ne îndeamnă să ne provocăm pe noi înșine zi de zi. Tocmai de aceea, eu vă lansez o mică provocare: provocarea de a întâlni oameni din toate colțurile țării, de a descoperi experiențele lor și de a crea altele noi alături de ei, și în final, de a scrie exact așa cum simțiți și trăiți voi despre aceste lucruri. Pentru că cel puțin în cazul meu, cam de asta am avut parte până în acest moment alături de Blogunteer: peste un an deja de când întâlnesc și am șansa de a scrie despre toți acești oameni care-și trăiesc pasiunile, și toate acestea la ”bordul” unei echipe cel puțin la fel de energică.

So..challenged accepted? 🙂

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu