Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On April - 4 - 2012

Prima poveste : Mihai este un barbat de aproximativ 28 de ani, fără familie, o slujbă stabilă sau un adăpost sigur. Mai găseşte din când în când o oportunitate pentru a câştiga un ban, însă nimic suficient pentru a se întreţine singur. Uneori are un acoperiş asupra capului, alteori nu. Mulţi întreabă de ce nu işi caută ceva de  lucru, însă ei nu înţeleg …

…cu 10 ani în urmă

Mihai iar are probleme cu poliţia. Nu pentru că ar fi neapărat o persoană rea, însă viaţa l-a supus la încercări mai grele şi nimeni nu a ştiut să îi fie alături. Este un băiat deştept – după cum susţin profesorii lui. A încercat întotdeauna să dea ce are mai bun din el pentru a-şi depăşi condiţia. Spre deosebire de ceilalţi colegi, Mihai nu îşi permitea manuale şcolare, caiete, cărţi sau alte obiecte necesare studiului. Nu avea pe nimeni “acasa” care să îl ajute la şcoala sau să ii explice mai multe aşa cum aveau alţi copii. Nu avea calculator sau orice alt mijloc de informare asemenea lor. Încă de mic a încercat să se descurce cum putea, însă necesitatea banilor l-a împins pe căi greşite.

…cu 18 ani în urmă

O femeie îşi abandonează propriul copil într-un centru de plasament. Sânge din sângele ei, parte din ea … îl abandonează pur şi simplu, lăsându-l în ghearele sorţii. Oare ce şanse va avea acest copil să reusească singur ?

A doua poveste : Mihai este un bărbat de aproximativ 28 de ani. Nu are familie, are o slujbă stabilă, decent plătită şi locuieşte cu logodnica lui. Mihai este un om care a muncit mult pentru a obţine fiecare lucru micuţ care îi aparţine în prezent. Nu ar fi reuşit niciodată singur.

… cu 10 ani în urmă

Deşi condiţia lui este una modestă, Mihai  dedică mult timp pentru a ajuta alte persoane mai puţin norocoase. Face muncă voluntară aproape în tot timpul său liber. Nu o să uite niciodată că datorită altor voluntari el a avut ocazia să se dezvolte, să înveţe anumite lucruri, să capete încredere în sine şi să poată spera şi lupta pentru orice îşi doreşte, motiv pentru care şi-a promis ca oricând va avea ocazia va face la fel pentru alţii.

…cu 18 ani în urmă

O femeie îşi abandonează propriul copil într-un centru de plasament. Sânge din sângele ei, parte din ea … îl abandonează pur şi simplu, lăsându-l în ghearele sorţii. Oare ce şanse va avea acest copil să reusească singur ?

 

Dacă ai putea alege una din cele două poveşti pentru cineva, pe care ai alege-o ? L-ai ajuta să-şi depăşească condiţia ? Pentru că sunt deja o grămadă de copii care aşteaptă ajutorul tău!

Aplică acum ! http://www.younginitiative.org/punti.php

 

Articole asemanatoare:

8 Comentarii

  1. […] O sansa.O speranta.Un vis […]

Posteaza un comentariu