Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On June - 10 - 2012

Rotaract TEAM Baia Mare dă startul înscrierilor la cel mai mare eveniment internaţional organizat vreodată în Baia Mare, eveniment ce constă într-o simulare academică a  Organizaţiei Națiunilor Unite : ROTAMUN

Ce îşi propune proiectul ?

Să educe participanții despre evenimentele cotidiene, dezbateri în relații internaționale, diplomație și agenda Națiunilor Unite.

Cine participă ?

Aproximativ 180 de tineri din diverse ţări, absolvenţi de Științe Politice, Drept, Studii Internaționale, Economice sau Jurnalism vor lucra cu tineri din Baia Mare, aceştia având ocazia să cunoască şi să lucreze cu oameni care împărtășesc aceleași idei și viziuni și care trăiesc zi de zi valorile Națiunilor Unite, dar şi ocazia de a-i întâlni pe cei ce sunt la baza luării deciziilor pe plan mondial.

Înscrierile se pot face până pe data de 1 septembrie 2012 pe site-ul  www.rotamun.org

 

Rolul Rotary în Națiunile Unite

 casino alt=”” src=”https://blogunteer.ro/wp-content/uploads/2012/06/rotamun-cover1-300×117.jpg” width=”300″ height=”117″ />“Rotary și ONU au o istorie îndelungată de muncă împreună și împărtășirea viziunii pentru o lume a păcii. În 1942, cluburi Rotary din 21 de țări au organizat o conferință în Londra pentru a contura o viziune pentru un sistem educațional mai avansat, știință si cultură postbelică. Acel eveniment a pus bazele UNESCO. În 1945, 49 de rotarieni au mers la San Francisco și au ajutat la scrierea constituției Națiunilor Unite. Rotary și Națiunile Unite sunt într-un continuu parteneriat, o relație dezvoltată și prin programul PolioPlus și munca în agențiile Națiunilor Unite.

ROTAMUN este un concept original ce își propune o dezvoltare pe plan internațional și din punct de vedere organizatoric. Astfel, cluburi Rotaract din 4 țări și-au exprimat dorința de-a organiza următoarele ediții. Acestea sunt din Italia, Austria, Republica Moldova și Ucraina. “

 

Articole asemanatoare:

7 Comentarii

  1. […] ROTAMUN – cel mai mare eveniment international organizat in Baia Mare […]

  2. […] ROTAMUN – cel mai mare eveniment international organizat in Baia Mare […]

  3. […] ROTAMUN – cel mai mare eveniment international organizat in Baia Mare […]

  4. […] ROTAMUN – cel mai mare eveniment international organizat in Baia Mare […]

  5. […] ROTAMUN – cel mai mare eveniment international organizat in Baia Mare […]

  6. […] ROTAMUN – cel mai mare eveniment international organizat in Baia Mare […]

  7. […] ROTAMUN – cel mai mare eveniment international organizat in Baia Mare […]

Posteaza un comentariu