Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark

1. Ce este Blogunteer?

Blogunteer este un blog colectiv scris de şi pentru voluntarii din România, care îşi propune să promoveze spiritul de voluntar şi voluntariatul în rândul tinerilor din ţara noastră, formând în acelaşi timp şi o comunitate în jurul său.  Dorim să evidenţiem de asemenea şi beneficiile pe care voluntariatul le are asupra tinerilor în spectrul dezvoltării personale şi profesionale a acestora.

2. De unde vine numele?

Hai că asta nu ar trebui să fie aşa de greu. 🙂 Numele este practic format din 2 cuvinte, “blog” si ‘volunteer”. Voluntari care fac blogging. Îndemn către cititorii blogului să faca voluntariat. Comunitate a voluntarilor şi a celor care sunt tentaţi să facă voluntariat. Şi putem continua.

3. Cui ne adresăm?

Grupul-ţintă al blogului îl reprezintă atât tinerii care fac voluntariat şi sunt pasionaţi de acest lucru, cât şi cei care se încadrează în categoria “indiferenţi/nehotărâţi”, pe care ne propunem să-i atragem către voluntariat.

4. Cine a iniţiat blogul?

Blogunteer.ro este administrat de către Asociaţia Young Initiative, organizaţie non-guvernamentală de tineret, ce are ca misiune să contribuie la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor şi copiilor, precum şi la educaţia şi cultura acestora, cu precădere cea  non-formală,  astfel încât aceştia să-şi poată croi o carieră care să corespundă potenţialului lor.

Mai multe detalii se pot găsi pe site-ul oficial al asociaţiei, www.younginitiative.org .

4. Cine se află în spatele articolelor?

O echipă  tânără căreia îi place să fie puternic implicată în viaţa comunităţilor din care fac parte. Suntem tineri pasionaţi de voluntariat şi vrem le insuflăm şi altora această pasiune.

5. Despre ce scriem? Ce secţiuni există?

  • Dezvoltare personală: articolele din aceasta secţiune te vor ajuta să te cunoşti mai bine şi să-ţi îmbunătăţeşti o serie de abilităţi importante pentru orice persoană de succes;
  • Do-It-Yourself: Nuu, nu e vorba de grădinărit şi ghiduri de îmbunătăţire a casei. În schimb, aici îţi vom prezenta diverse moduri în care îţi poţi implica colegii/prietenii/vecinii/familia în problemele comunităţii tale, pentru ca împreună să le puteţi rezolva.
  • Prezentări oportunităţi de voluntariat/proiecte/training-uri/workshop-uri: După cum se deduce foarte uşor din numele secţiunii, vor exista o serie de articole în care vom prezenta diverse proiecte şi acţiuni care au avut loc sau urmează să aiba loc şi care credem că îţi pot fi utile. De asemenea, echipa noastra va merge periodic în vizite pe la ONG-uri, instituţii, evenimente şi va relata pe blog experienţa de acolo.
  • Articole despre voluntariat: No further explanation needed, we suppose? 🙂
  • Interviuri: Persoanele din sectorul non-profit ajung să dea interviuri destul de rar în ţara noastră, din păcate. Există desigur şi excepţii, dar acolo se ajunge doar de la un anumit nivel în sus. Ne propunem să aducem în atenţia cititorilor o serie de oameni deosebiţi, precum iniţiatori de mari proiecte, traineri voluntari, persoane care au reuşit prin voluntariat, manageri şi multi alţii.
  • Portret de voluntar: Sunt atâţia voluntari în ţara asta şi atât de puţină lume ştie de munca lor. Da, voluntariatul autentic nu se face pentru imagine şi laudă, dar de ce să nu ne umplem “desktop-ul minţii” şi cu exemple pozitive, de oameni deosebiţi, care chiar fac o diferenţă?  Daca ştii şi tu o astfel de persoană, te rugam să ne povesteşti pentru a putea realiza un reportaj!

6. De ce nu am facut un website şi am ales varianta blogului?

În primul rând, pentru că dorim să creăm o comunitate în jurul blogului şi, de asemenea, să fim cât mai apropiaţi de cititorii noştri. În al doilea rând, pentru că aşa ne putem exprima mult mai liber şi mai personal.


Întrebări? Sugestii? Nominalizări? Nelămuriri?

Atunci te aşteptăm să ne contactezi la adresa info at blogunteer.ro !