Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On May - 24 - 2012

Ţi-ai imaginat vreodată o vacanţă de vară plină de activităţi distractive , dar şi educative, prin care să cunoşti mulţi oameni noi şi să îţi faci prieteni ? Atunci nu lăsa acest vis doar la limita imaginaţiei. AIESEC în parteneriat cu Şcoala de Valori, a dat startul înscrierilor pentru  GROW – un program educaţional inovativ.

Cristiana Rădulescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul National “I.C. Brătianu”, a participat câţiva ani consecutiv la acest proiect şi, a decis să îşi împărtăşească experienţa GROW şi cu alţii. Aşadar, haideţi să ii citim povestea în interviul ce urmează.

Când ai participat pentru prima dată la GROW şi care a fost motivaţia ta ?

Prima dată când am participat la GROW a fost în 2008, când se numea Summer School şi nu am avut o motivaţie anume. Eram încă destul de mică şi nu ştiam la ce să mă aştept. Tot ce ştiam era că acele cursuri  erau ţinute de studenţi străini. Presupun că atunci vroiam să imi fac noi prieteni şi să îmi îmbogăţesc cunoştinţele generale.

Ce te-a motivat să te înscrii şi în anii următori la acest proiect ?

După ce am văzut cât de interesant este acest proiect şi cât de dedicată era toată lumea din AIESEC în realizarea lui, am decis să mă înscriu şi în anii urmatori. Vroiam să cunosc cât mai mulţi oameni, atât din oraşul meu, cât şi din străinătate. Dar cred că lucrul care m-a determinat cel mai mult spre a reveni la GROW, erau proiectele precum cel de Public Speaking şi Global Village.

Descrie-mi experienţa ta GROW şi spune-mi în câteva cuvinte ce înseamnă GROW pentru tine.

Pot să spun că experienţa mea cu GROW m-a maturizat semnificativ. In esenţă, în cadrul GROW sunt activităţi care „te obligă” (in sensul bun) să interacţionezi cu restul grupei, iar în felul acesta se trece peste trac, iar cunoştinţele de limbă engleză devin mai active. Distracţia oferita de jocurile din cadrul cursurilor este ceva foarte serios şi ajută mult la formarea personalităţii şi la opţiunile pentru studiile viitoare. „Global Village” rămâne, cu toate acestea, pe departe cel mai interesant proiect.

Pe scurt se adună echipe de copii, fiecăreia fiindu-i desemnată o anumita ţară, iar după două săptămâni de pregatiri echipa trebuie să reprezinte ţara cât mai bine în cadrul unui festival multicultural. Era mult de munca în această activitate, trebuia să te informezi foarte bine, să aduni obiecte specifice (sau de ce nu, să le improvizezi) şi să te pregateşti şi pentru un moment cultural specific. Cu toate că erai intr-o alergătură continuă timp de doua săptămâni, te simţeai la final foarte împlinit, chiar dacă nu caştigai un loc pe podium. Eu una am avut oportunitatea să am ţări destul de complicate, dar despre care am aflat foarte multe în decursul proiectului si anume : Indonezia, Israel şi Japonia.

GROW înseamna pentru mine distracţie şi învăţare activă şi cred că dacă aşa ar arăta şi orele de curs din licee, elevii ar fi mult mai câştigaţi.

Cum crezi că te-a ajutat acest proiect sau că participarea la el, te va ajuta pe viitor ?

Acest proiect m-a ajutat să mă dezvolt, să ştiu cum să mă comport cu străinii şi să mă organizez. Inainte de a ajunge la GROW, eram foarte timidă şi aiurită, dar am învăţat atâtea lucruri de la atâţia oameni interesanţi. Recomand cu căldura participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienţă memorabilă!

 

Pentru înscrieri puteţi consulta site-ul http://www.growedu.ro/ sau orice membru AIESEC din localitatea voastră.

Deadline : 15 iunie

Articole asemanatoare:

8 Comentarii

  1. […] Cristiana Radulescu – “Recomand participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienta me… […]

  2. […] Cristiana Radulescu – “Recomand participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienta me… […]

  3. […] Cristiana Radulescu – “Recomand participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienta me… […]

  4. […] Cristiana Radulescu – “Recomand participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienta me… […]

  5. […] Cristiana Radulescu – “Recomand participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienta me… […]

  6. […] Cristiana Radulescu – “Recomand participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienta me… […]

  7. […] Cristiana Radulescu – “Recomand participarea la GROW pentru că este cu adevarat o experienta me… […]

Posteaza un comentariu