Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On November - 5 - 2013

Biblioteca Ion Creangă din Bucureşti a fost neîncăpătoare pentru zecile de membri şi voluntari care au venit sâmbătă, din toate colţurile ţării pentru a sărbători patru ani de activitate ai Asociaţiei Young Initiative. Ceea ce a început ca o idee acum patru ani, de la numai trei oameni: Răzvan, Dani şi Bogdan s-a transformat într-o poveste frumoasă cu multe reuşite şi cu peste 100 de voluntari implicaţi.
ColajBlogunteer04
Am petrecut sâmbătă o zi minunată cu mulţi dintre colegii mei, oameni frumoşi şi deschişi. Sunt cei care au un impact major în educaţia a zeci de copii şi tineri prin proiectele Punţi către Cunoaştere sau Click & Know, cei care dezvoltă proiectul BiblioLounge, cei care lucrează în departamentul HR sau cei care scriu pentru voi povestea voluntariatului din România prin proiectul Blogunteer.

Am aflat lucruri noi despre ei participând la workshop-urile şi activităţile efective pregătite în cadrul Adunării Generale. I-am revăzut pe cei alături de care am fost în proiectele internaţionale, am creat afişe pentru voluntari virtuali din secolul al XVIII-lea sau am cântat la pianul din bibliotecă. Am văzut cum au evoluat în AYI, parcurgând etapă cu etapă, primind noi responsabilităţi şi depăşindu-se pe ei înşişi. Sunt tineri care au devenit în timp project manageri , care sunt plăcut surprinşi de impactul activităţii lor, care îşi asumă responsabilitatea de a contribui la educaţia unor copii defavorizaţi sau abuzaţi.
ColajBlogunteer01Despre ceea ce reprezintă cei 4 ani de Young Initiative nu poate spune nimeni mai bine decât Răzvan Sassu, Preşedintele Asociaţiei şi cel care a tranformat idea în poveste prin forţa exemplului personal, profesionalism şi foarte multă muncă: „ AYI înseamnă în primul rând evoluție. Evoluția de la o idee, de la o viziune și câțiva oameni, la rezultate concrete obținute de o echipă autentică. Patru ani de AYI înseamnă și foarte multe povești frumoase, ale oamenilor AYI și mai ales ale beneficiarilor proiectelor pe care le desfășurăm. Când vezi că un copil instituționalizat de 11 ani știe acum să scrie și să citească cu ajutorul unor voluntari pasionați, că un tânăr și-a găsit un loc de muncă potrivit cu ajutorul lucrurilor învățate in Asociație, că 34 de bebeluși pot să zâmbească și să se joace din nou pentru că ai rezolvat o criză acută cu sprijinul a zeci de donatori, știi că ceea ce faci merită continuat și dezvoltat. Cu pasiune, dăruire și mai presus de toate profesionalism, am început acum patru ani să punem umărul la construirea unei Românii bazate pe educație. Este mult de muncă, însă împreună cu comunitatea, alte ONG-uri și mulți oameni cu aceeași viziune putem reuși.”
ColajBlogunteer03Un moment deosebit în cadrul Adunării Generale a fost şi reuniunea echipei Blogunteer. Întregul colectiv de redactori a sărbătorit împreună cei trei ani de existenţă a proiectului Blogunteer.

Eliza Vaş, project manager-ul nostru dar şi cea care a călătorit 10 ore cu trenul pentru a marca evenimentul face o scurtă radiografie a timpului scurs. „Cei trei ani de Blogunteer au o dublă semnificaţie: una cantitativă şi una calitativă. În primul rând vorbim despre cele 600 de articole scrise, de cei 20 membri pe care i-am avut pe parcursul a 3 ani de existenţă, de peste 40 de parteneriate încheiate, de zecile de mii de cititori care ne-au căutat pe blog şi de 1500 de oameni care ne urmăresc pe Facebook.

În al doilea rând, Blogunteer înseamnă aportul pe care l-am adus la promovarea voluntariatului din România. Prin materialele create, am urmărit credibilizarea sectorului non-profit care se află în plină dezvoltare. Ne-am dorit să arătăm că societatea de mâine e construită de voluntarii de azi şi că generaţiile următoare pot fi mândre de faptele umanitare ale înaintaşilor. Ne dorim să ne continuăm povestea şi le transmitem pe această cale organizaţiilor non-guvernamentale şi voluntarilor că îi aşteptăm să fie alături de noi.”

La Mulţi Ani Asociaţiei Young Initiative! La Mulţi Ani Blogunteer!

Vă invităm să vizionaţi filmuleţul în care apar voluntarii din cadrul proiectelor Asociaţiei. Sunt oamenii pe seama cărora se scriu poveştile cu final fericit.

Articole asemanatoare:

Categorii: Highlighted, Reportaj

Posteaza un comentariu