Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On March - 16 - 2012

Acum ceva timp, am dat peste următorul site: cevadespus.ro. Am aflat de acolo de expediţia de alpinism şi ciclism pe care “Asociaţia de partea ta” o face. Şi ne-am hotărât să împărtăşim şi aici o parte din ceea ce vor ei să transmită.
Cevadespus.ro se recomandă drept un grup de autoreprezentanţi, fiecare dorind să îşi facă vocea auzită. Această asociaţie a luat naştere din marea dorinţă de a aduce în faţa societăţii problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi dar şi de a ajuta la conştientizarea lor. Deoarece nu e altceva mai puternic decât puterea exemplului personal, cevadespus aduce în prim plan povestea unor oameni care au reuşit să îşi depăşească limitele şi să ducă o viaţă normală.

Cevadespus doreşte să facă acest grup de oameni respectaţi, şi nu compătimiţi dar şi să aducă o schimbare pentru a putea apoi să se bucure de înţelegerea şi respectul cu care orice om merită să fie tratat.

O poveste ce ne-a atras şi mai mult atenţia a fost acţiunea celor de la “Asociaţia de partea ta” şi anume: expediţii de Pass Ecstasy how to pass a home drug test – You can avoid adverse influences or Ecstasy Drug Side Effects by tolerating its removal from your system. alpinism şi ciclism în Munţii Anzi şi, totodată, susţinerea cauzei persoanelor cu dizabilităţi în societate. La prima vedere, întrebarea firească care este în mintea fiecăruia este: “Ce au în comun alpinismul, ciclismul şi persoanele cu dizabilităţi?” La o mai atentă observare a acestor trei părţi cuprinse în întrebare, deducem că alipnismul, ciclismul şi persoanele pentru dizabilităţi înseamnă toate auto-depăşore, accesibilizare, normalizare, integrare, acceptare şi eliberare.

Acestă expediţie de alpinism şi ciclism de care spuneam mai sus durează 2 ani şi de desfăşoară începând din decembrie 2011, având ca obiective traversarea Patagoniei, escaladarea vârfurilor Aconcagua şi Ojos del Salado dar şi arborarea pe vârfuri şi în puncte cheie ale traseului a unui banner conţinând logo-ul “CevaDeSpus.ro”, cea mai eficientă cale de informare a publicului despre website-ul autoreprezentanţilor. Mai mult, toate informaţiile despre mersul expediţiei vor fi postate pe acest website
La întoarcere, se doresc realizarea unei expoziţii foto itinerantă, realizarea unui film de metraj mediu, publicarea de informaţii pe site-urile de profil şi susţinerea de prezentări şi conferinţe.
Pornind de la succesul expediţiilor precedente şi de la impactul foarte mare al mesajelor sociale transmise prin intermediul acestora, această iniţiativă doreşte să fie o metodă mai puţin convenţională de popularizare a dizabilităţii, care se adresează unui public mai larg. Deşi aparent, alipiniştii nu au tangenţă cu problemele persoanelor cu dizabilităţi, acest proiect doreşte să alăture aceste cuvinte şi să se adreseze unui nou public ţintă.

În timpul acestei expediţii, pe site-ul cevadespus.ro vor fi postate noutăţi despre alpinişti şi despre dubla lor ascensiune: atât pe vârfurile munţilor cât şi spre cunoaşterea dizabilităţii în lumea întreagă.
Noi vom urmări cu interes această acţiune şi ne bucurăm din nou să vedem astfel de iniţiative la noi în ţară.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu