Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Traista cu poveşti: sacoşa de pânză de la Viitor Plus | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On August - 12 - 2012

Şic, cu imprimeuri haioase, ”merge” în orice sezon, poate fi folosită pentru cărţi sau cursuri, la plajă, la piaţă sau la magazin, e ecologică: nimeni alta decât modesta sacoşă de pânză.

Mai ales dacă mai are şi o poveste care o însoţeşte, aşa cum este fiecare dintre sacoşele de la Atelierul de pânză” al Asociaţiei Viitor Plus, atunci acest accesoriu pare de nelipsit – “Sacoşa de Pânză” este un proiect complex care îşi propune să ofere o alternativă eco pungilor de plastic, dar să şi ajute material persoane aflate în dificultate.

Sacoşele de panză sunt produse într-un atelier ce are la bază principii de funcţionare prietenoase cu mediul înconjurător – ţesătura este netratată, nefinisată, vopseaua de imprimat este pe bază de apă, eticheta este din hârtie reciclată, iar resturile de producţie sunt zero.

Produsele sunt lucrate în atelier de trei persoane aflate în dificultate, iar alte trei persoane cu dizabilităţi fizice lucrează la domiciliu.

”Atelierul de pânză este un puzzle de valori care se îmbină. Piesele lui: valorile economică, socială și de mediu se casino online potrivesc pentru a da ceva unitar.

Producem obiecte din bumbac și iută, țesătură netratată, nevopsită și neînălbită, pentru a fi cât mai prietenoase cu mediul și obținem: sacoșe de pânză, șorțuri de bucătărie, ghiozdane, brățări, semne de carte, veste, ce pot fi personalizate.

Realizarea acestor produse le revine unor persoane cu o poveste, în care încercăm să jucăm un rol de susținere. Cei care realizează produsele sunt persoane aflate în dificultate sau cu dizabilități fizice, care astfel beneficiază de un nou start: integrarea lor în cadrul atelierului este o încercare de îmbunătățire a situației lor sociale, profesionale.

Prin deprinderea unor abilități, adaptarea la spațiul de lucru în echipă, la relația cu un angajator, respectarea unor norme de lucru, ele capătă experiența necesară pentru a se integra pe piața muncii.

Proiectul se autosusține prin comercializarea acestor produse și are un obiectiv economic. Ceea ce duce proiectul mai departe este viziunea îmbinării celor trei valori într-un tot funcțional ce modelează în nuanțe noi activitatea economică.

Până în prezent, 14 persoane au fost integrate în atelierul de inserție socio-profesională, din care patru s-au angajat ulterior. Cu ajutorul lor am produs peste 30.000 de sacoșe din pânză”, se prezintă cei de la Viitor Plus.

Atelierul de pânză, înfiinţat în anul 2009, are o secție unitate protejată din luna ianuarie a acestui an. Ce înseamnă o unitate protejată?

Este o unitate economică în care sunt angajate persoane cu dizabilități și a cărei activitate este încurajată de legea privind persoanele cu handicap.

Conform Legii 448/2006, firmele cu mai mult de 50 de angajați, care nu au persoane cu handicap angajate, sunt obligate să plătească lunar valoarea a 50% din salariu minim brut înmulțit cu numărul de locuri pe care nu au angajat persoane cu handicap sau că cumpere produse și servicii ale unităților protejate echivalente cu suma respectivă.

Asociaţia ViitorPlus a fost înfiinţată ca organizaţie neguvernamentală  nonprofit, independentă, pentru a stimula şi contribui la transpunerea în practică a conceptului de dezvoltare durabilă la nivel de individ, comunitate şi organizaţii.

Link-uri utile: atelieruldepanza.ro/

www.sacosadepanza.ro/

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu