Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Timişoara este capitala Earth Hour în 2013 | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Ingrid Popescu On March - 10 - 2013
Ploieşti, ora 14:00, 9.03.2013

Ploieşti, ora 14:00, 9.03.2013

Pe 31 martie 2007, la Sydney, 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins lumina pentru a marca  Ora Pământului.  În 2012, 6950 de oraşe din 153 de ţări au stins lumina de Earth Hour, iar acum, în 2013, susţinătorii acestei mişcări sunt îndemnaţi să facă mai mult.

Iniţiat de WWF, una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, şi bazat pe  îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie.  Această mişcare a venit ca un răspuns la o întrebare simplă, dar esenţială pentru protejarea planetei noastre: cum îi putem determina pe oameni să conştientizeze una din cele mai mari ameninţări actuale, schimbările climatice?

Răspunsul a venit din partea WWF-Australia, fiind adoptat apoi de 153 de ţări ale lumii.

Competiția pentru Capitala Earth Hour

Timişoara, ora 14:00, 9.03.2013

Timişoara, ora 14:00, Infatti le slot machines online gratis 3d sono tra i giochi piu gettonati dal grande pubblico italiano e questo perche le tematiche utilizzate appassionano in modo reale un pubblico sempre piu vasto. 9.03.2013

Prima ediție a Competiției pentru Capitala Earth Hour a fost organizată de către WWF – România în 2012, în ideea încurajării iniţiativelor ambiţioase în domeniul protejării mediului. 20 de oraşe au răspuns pozitiv apelului. Pe 31 martie Bistriţa primea titlul oficial de Capitala Earth Hour 2012, găzduind evenimentul oficial la care au luat parte echipa WWF-România, trupe de artiști și reprezentanți mass-media.

Anul acesta provocarea WWF a fost acceptată de 13 oraşe:  Adjud, Botoşani, Buftea, Bucureşti, Constanţa, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Pitești, Ploiești, Roman, Slatina și Timișoara, în finală ajungând Botoşani, Ploieşti online casino şi Timişoara.

Etapa finală a avut loc azi, pe 9 martie, când locuitorii celor 3 oraşe au fost invitaţi să se mobilizeze şi să aducă cât mai multe deșeuri de tip PET într-un punct care a fost comunicat în timp util de către fiecare municipalitate.

Botoşani, ora 14:00, 2013

Botoşani, ora 14:00, 2013

 

În cadrul primei etape, cel mai mare punctaj l-a obţinut Timişoara – 81.3 puncte din 100, obţinând cele mai multe puncte la categoriile eficienţă energetică şi educaţie, atât pentru proiectele desfăşurate în trecut cât şi pentru cele de viitor. Pe locurile doi şi trei s-au clasat Botoșani, cu 75.6 puncte, şi Ploiești, cu 59.6 puncte.

Timişoara a fost oraşul care a strâns în anul 2013 cele mai multe deşeuri, prin urmare pe data de 23 martie, World Wide Fund va sărbători Pământul în mijlocul timişorenilor.

Earth Hour  reprezintă un moment foarte bun în care te poti hotărî şi tu să reciclezi, să mergi mai mult pe jos, să faci dușuri mai scurte, să treci la sursele regenerabile de energie, să faci o schimbare în bine pentru mediu. Arată că îţi pasă şi susţine cauza promovată de World Wide Fund!

Sursă foto: Pagina oficială a organizaţiei WWF

Mai multe informaţii: http://ora-pamantului.ro/wordpress/

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu