Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Stingem lumina, protejam Pamantul! | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On March - 28 - 2012

World Wide Fund for Nature (WWF) este organizaţia responsabilă de crearea şi implementarea conceptului Ora Pământului. În fiecare an, 135 de ţări din lume decid să stingă lumina pentru o oră în intervalul 20:30 şi 21:30. Acest eveniment este planificat pentru ultima sâmbătă din luna martie, prin urmare în acest an va avea loc pe data de 31 martie 2012.  Ora Pământului este considerat a fi cel mai mare eveniment de mediu din istorie datorită întinderii teritoriale şi susţinerii oamenilor din lumea întreagă.

De unde a pornit această idee?

Pe 31 martie 2007, aproximativ 2 milioane de australieni din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării schimbărilor climaterice. Cu alte cuvinte, această acţiune nu înseamnă doar economisirea energiei electrice pentru 60 de minute ci şi sensibilizarea oamenilor asupra problemelor pe care le întâmpină spaţiul în care trăim, din cauza poluării.  Un an mai târziu, Earth Hour s-a extins pe tot teritoriul Australiei, iar acţiunea a început să prindă contur, când de la capătul celălalt al globului, reprezentanţii oraşului Toronto din Canada au anunţat că vor susţine această mişcare.

Din Australia în toată lumea

Având exemplul australienilor şi canadienilor, n-a durat mult până când Ora Pământului a trecut graniţele a 35 de ţări, din care s-au implicat 400 de oraşe. Faptul că oamenii s-au aliniat atât de repede la această iniţiativă demonstrează că problemele globale nu sunt subiecte necunoscute.

Dat fiind că se sting luminile, se presupune că oamenii ar trebui să stea în beznă timp de o oră şi să aştepte până când vor pune iar mâna pe întrerupător. De fapt, lucrurile stau chiar invers. Se organizează diverse activităţi precum: petreceri şi concerte fără electricitate, observaţii astronomice ori picnicuri.

Bistriţa, capitala Earth Hour Romania

Competiţia pentru capitala Ora Pământului România a fost câştigată de către oraşul Bistriţa. Acest lucru s-a datorat efortului bistriţenilor de a strânge 3500 de saci cu pet-uri, în spaţiul special amenajat. Prin acordarea acestui titlu, oraşul va avea privilegiul de a găzdui evenimentul la nivel naţional. În finală, au intrat şi oraşele Iaşi şi Timişoara, care s-au mobilizat pentru a colecta cât mai mulţi saci cu pet-uri.

E 2012, întrerupem lumina!

Având la activ ediţiile precedente, organizatorii s-au gândit să vină cu ceva mai mult, pentru această dată. Nu ajunge doar să stingem becul şi să ne gândim la schimbările climaterice. E necesară luarea unui angajament secondat de un alt angajament. Această promisiune ar trebui să includă schimbarea stilului de viaţă, astfel încât să facem un lucru pozitiv pentru mediul înconjurător.

Cei de la WWF vor pregăti o platformă, în care promisiunile celor care susţin această acţiune vor putea deveni publice.

Spre exemplu, Blogunteer îşi ia angajamentul să prezinte informaţii necesare voluntarului ecologist şi nu numai. Voi ce faceţi ca să continuaţi acest angajament şi să contribuiţi la protejarea spaţiului în care locuim?

Se apropie 31 martie…

Cu această ocazie, vă anunţăm că Blogunteer va fi partener media al acestui eveniment. Ceea ce înseamnă că susţinem acţiunea şi vom reveni cu relatări de la faţa locului. Asta pentru că echipa redacţională face parte din oraşe precum: Bucureşti, Piteşti, Constanţa, Suceava şi Oradea.

Până sâmbătă, vă invităm să staţi aproape de organizatori, urmărind site-ul: http://ora-pamantului.ro/wordpress/ şi intrând pe  www.ecoharta.ro pentru a vedea care sunt locaţiile ce susţin acest eveniment.

Voluntari, să stingem lumina!

Sursă foto prima pagină.

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu