Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On July - 17 - 2012

Cu 25 de ani în urmă descopeream Aradul

Fiecare oraș are nevoie de voluntari, am descoperit asta cu foarte mult timp în urmă, atunci când mi-am dat seama că oamenii nu sunt foarte implicați în problemele comunității.

Cu 25 de ani în urmă descopeream Aradul, orașul care mi-a fost alături la bine și la greu, orașul de care te îndrăgostești iremediabil dacă ești un boem și îți place liniștea și mai ales stilul secession.

Fiecare colț al țării este încărcat de legende, povești care țin vie identitatea unui oraș, tradițiile locale, strofe din cântece pe care doar cei în vârstă le mai țin minte și sunt de părere că fiecare copil trebuie să facă cât mai multe ore de educație civică, care îl va învăța să trăiască în comunitatea din care face parte.

Responsabilitatea, solidaritatea, altruismul… sunt trei trepte pe care trebuie să le parcurgem indiferent de vârstă, o atitudine socială pozitivă se bazează pe acești factori.

Am învățat ca nu mai trebuie să judec. Că nu am nici o autoritate și părerile mele nu sunt întodeauna cele mai corecte. Am învățat să am răbdare și în același timp să mă bucur de tot ce există în jurul meu, pentru că doar așa văd evoluția și alături de oamenii cu care împărtășesc opinii identice, reușesc să identific probleme și soluții pe care doar în echipă își găsesc rezolvarea. Citesc de mult Blogunteer, este o sursă de inspiraţie și găsesc povești de viață minunate, ce te fac mândru de cei din jurul tău.

Pentru orașul meu, am simțit nevoia să fac lucruri concrete și am avut norocul sa întâlnesc în Arad oameni care sunt dispuși să facă ceva pentru orașul în care locuiesc. Nu știu dacă inspirație este cuvântul potrivit, mai degrabă pasiunea, o atitudine pozitivă și capacitatea de a lucra în echipă. Activand de peste 5 ani în diverse organizaţii din România și străinătate, mi-am dat seama că și Aradul are nevoie de proiecte care promovează și pun în valoare simbolurile orașului, turismul și tradițiile zonei. Și România este locul în care poți face voluntariat. Pentru tine, pentru locurile natale, pentru orașul tău. Nu realizezi nimic fara oameni… de asta este întodeauna nevoie de tine!

Posibilităţi de voluntariat în Arad

Și pentru că povestea trebuie să meargă mai departe, recomand cu drag Asociația Amvest din Arad, tineri frumoși sufletește, oameni care au înțeles perfect noțiunea voluntariatului și o aplică frecvent în viața de zi cu zi!

Scopul asociaţiei este de a veni în sprijinul tinerilor prin realizarea şi implementarea unor proiecte pentru tineret, în folosul societăţii, în domenii de interes public general sau de interes al unor colectivităţi, care să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a tinerilor, formarea lor socio-profesională, dezvoltarea infrastructurii educaţionale, culturale, sportive şi de petrecere a timpului liber, a mediului de afaceri care să asigure inserţia profesională a tinerilor, pentru întărirea rolului tinerilor în cadrul societăţii civile .

Pe www.amvest.ro puteţi găsi toate informaţiile necesare, dacă doriţi să vă implicaţi în acţiuni de voluntariat.

Articol scris de Daniel Mitre

În final

Vă pot spune că Daniel va pleca în curând într-un stagiu de voluntariat în Africa, timp de două luni. Desigur, aşteptăm veşti de la locul faptei şi impresii. Dacă doriţi să fiţi la curent cu activităţile sale, aveţi aici un blog care vă stă la dispoziţie.

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse, Guestpost

Posteaza un comentariu