Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anita Klein On March - 7 - 2012

Veşti bune pentru sectorul non-profit! Ministrul muncii,Claudia Boghicevici,a declarat :”Trebuie să ne implicăm astfel încât ONG-urile să aibă acces la finantări de la stat​”

“Un subiect dezbătut de noi ( parlamentarii) mult timp a fost acela al subvenționării activitații ONG-urilor, venind cu o măsură care să ajute în primul rând mediul rural. Trebuie să ne implicăm pentru ca ONG-urile să aibă acces la finanțări de la stat, pentru că nu este normal ca 90% din serviciile sociale să fie de la stat. Ne luptăm pentru legea contractarii sociale, ca accesul la finanțare, atât al ONG-urilor, cât ă al instituțiilor statului să fie același”, a spus Claudia Boghicevici în cadrul audierii la comisiile permanente ale Parlamentului.

Această măsură este deja de mult timp luată în multe țări,printre care Statele Unite ale Americii sau Regatul Unit al Marii Britanii.

 Concret,ce înseamna asta?

Este foarte posibil ca, în viitorul apropiat,orice ONG să  poată primi finanţare de la stat ori din fondurile europene,cu condiţia să vină cu un proiect bun care să convingă autorităţile!

Măsura este menită să încurajeze inițiativele locale,și pe cele ale voluntarilor și ai oamenilor implicați în activități caritabile,însă fără ca pregătirea profesională specializată să fie o condiție imperios necesară.

Ce părere aveți de această inițiativă? 

 

Surse: hotnews.ro

cdep.ro

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

  1. […] Ministrul muncii – Claudia Boghicevici:”Trebuie sa ne implicam, astfel incat ONG-urile sa aiba … […]

  2. […] Ministrul muncii – Claudia Boghicevici:”Trebuie sa ne implicam, astfel incat ONG-urile sa aiba … […]

Posteaza un comentariu