Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On January - 8 - 2012

 

Începutul de an ne prinde pe toţi în căutarea întocmirii unui bilanţ al anului precedent, încercând să surprindem ce a mers bine şi ce nu a mers bine dar în acelaşi timp, ne face să ne gândim şi care va fi strategia pe 2012. Acest lucru se întâmplă, fără doar şi poate, şi în cadrul proiectelor mari care au un impact mare asupra domeniului în care activează. Această perioadă, după cum spuneam, este o modalitate de a expune noi priorităţi şi de a aduce schimbări ce vor afecta întreg sistemul. Un program asupra căruia ne-am oprit privirea şi noi este Tineret în Acţiune.

Din ceea ce am putut vedea chiar din Cererea de propuneri EAC/01/12 – Programul „Tineretul în acțiune” 2007-2013, pentru anul 2012 priorităţile programului TiA se vor axa pe definirea scopului principal şi anume o mai bună definire a contextului implementării programului. Pentru îndeplinirea scopului, principalele modalităţi propuse sunt:

  • promovarea cetăţeniei europene a tinerilor,
  • participarea activă la viaţa democratică,
  • diversitatea culturală,
  • incluziunea tinerilor cu oportunităţi reduse.

Scopul secundar care va fi, de asemenea, atins prin aceste măsuri este ancorarea mai bună a programului la problemele de actualitate la nivel european.

Pentru anul 2012 sunt vizate mai multe tipuri de proiecte, cum ar fi: proiecte prin care se promovează angajamentul tinerilor, abordând teme ca şomajul şi încurajarea implicării tinerilor şomeri în societate; proiecte care vizează aspecte ale sărăciei şi ale marginalizării şi care încurajează sensibilizarea tinerilor prin implicarea acestora în vederea găsirii şi implementării soluţiilor; proiecte care promovează comportamente sănătoase prin dezvoltarea de activităţi în aer liber sau proiecte care au ca scop mobilizarea tinerilor cu privire la provocările globale cum ar fi ecologia.
Acestea sunt doar câteva din priorităţile pentru anul 2012 care au fost propuse. Pentru mai multe informaţii, click aici.

Articole asemanatoare:

3 Comentarii

  1. […] articol precedent, Andreea Nițescu ne-a adus la cunoștință prioritățile anului 2012, pe care și […]

  2. […] Tineret in Actiune – cifrele vorbesc de la sine January, 2012 Într-un articol precedent, Andreea Nițescu ne-a adus la cunoștință prioritățile anului 2012, pe care și […]

Posteaza un comentariu