Ținând cont de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp, putem spune că tinerii români au cucerit spațiul virtual prin campanii de succes și idei inovative. Fie că dau startul unui trend care promovează cultura sau altruismul, prin campanii de genul Găleata cu cărți sau ShoeBox-Cadoul din cutia de pantofi, fie că preiau și spun povestea oamenilor frumoși (Oameni ai Bucurestiului), generațiile tinere îmbină utilul cu plăcutul și maximizează potențialul internetului.
Ce ați spune dacă toate aceste inițiative ar fi concentrate într-un singur spațiu virtual creativ, traduse într-o limba universală și accesibile oricui? Aceasta este inițiativa organizației ASIRYS prin revista sezonieră European Dignities.
Acestă platforma oferă tinerilor din România cât și celor din afara țării oportunitatea de a spune o poveste de care au fost impresionați, de a împărtăși o pasiune sau de a trata o problemă de interes european, într-un articol în limba engleză. Revista a fost înființată acum un an în cadrul unui schimb de tineri numit TroubleShooters, finanțat prin programul Tineret în acțiune. European Dignities a fost inițial redactată în parteneriat cu tineri din organizații din țări precum Turcia și Germania, iar ulterior a acceptat articole de la orice tânăr care dorea să scrie.
Publicația este structurată în mai multe secțiuni unde doritorii pot contribui cu articole, poze, reportaje, schițe, interviuri sau sondaje. Secțiunile sunt următoarele:
- TroubleShooters -o secțiune dedicată fotoreportajelor;
- Liberal Arts -promovează operele de artă apreciate, studiate și chiar create de tineri;
- Urban legends -încurajează tinerii să scrie despre ce se întâmplă în orașul lor și să îi incurajeze și pe alții să li se alăture;
- Profile hunters -în această secțiune se caută interviuri cât mai creative cu oameni care ar putea fi un exemplu pentru alții sau care au excelat într-un anumit domeniu;
- Diplomacy and culture -se axează pe dialogul cultural și politic între tineri asupra unor probleme de interes internațional;
- High education -totul despre educația formală, non-formală sau informală;
- Search research -o secțiune dedicată inovației, descoperirilor sau chiar unui search amanunțit pe Google asupra unui subiect nou, de actualitate;
- Know-how -se încurajează promovarea informațiilor de orice fel care ar putea fi utile tinerilor.
Regulile trimiterii unui articol sunt simple: acesta trebuie să fie original, să nu mai fi fost publicat nicăieri înainte și să transmită idei pozitive.
Tematica revistei din acest sezon este 6 years of “Super Youth”, pentru a sărbători cei 6 ani de activitate a organizației gazdă, ASIRYS.
Vă invitam sa citiți întregul regulament si să studiați numerele precedente ale revistei European Dignities.