Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On April - 26 - 2012

Urmărind evoluția oficială a ponderii etnice a populației din România, în urma Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2011, rezultatele provizorii arată că 11,4% din populația României s-au declarat de altă etnie, decât cea română. La nivelul județului Suceava: 614 000 persoane (96,1 %) s-au declarat români, restul populației fiind romi, ucraineni, polonezi, ruşi lipoveni, germani, maghiari, ruteni și alte etnii.

La nivel social, însă, diversitatea face diferența. Așa cum un curcubeu după ploaie îți poate smulge un zâmbet, o colaborare interculturală poate determina societatea să radieze. Promovarea valorilor, a tradiţiilor şi a istoriei comunităţilor etnice este ceea ce ar contribui la dezvoltarea toleranței și o comuniune mai eficientă între tinerii români și reprezentanți ale altor etnii.

După ce au reușit să câștige finanțare din partea Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acțiune pentru proiectul Diversitatea face diferența, Fundația Parteneri pentru Dezvoltare Locală, FPDL, împreună cu Departamentul pentru Relații Interetnice, DRI, din cadrul Guvernului României și grupul de inițiativă Intercoolt, lansează și pagina oficială a proiectuluiwww.diversitateafacediferenta.ro.

Proiectul urmărește promovarea parteneriatului și a culturii participării active în dezvoltarea interculturală a județului Suceava, în rândul tinerilor români și reprezentanți ai comunităților etnice din județ.

Acum puteți fi mai aproape de orice inițiativă pusă în practică, în cadrul  primei strategii pentru dezvoltare interculturală a unui județ, respectiv Suceava. Pe site-ul oficial veți găsi informații despre dialogul intercultural, implicarea în promovarea diversității, ca resursă pentru dezvoltarea unui teritoriu prin parteneriat și voluntariat,. De asemenea, vor fi postate imagini și texte despre evenimente în nota interculturală, activitățile grupului de inițiativă Intercoolt și oportunități de colaborare în această sferă.

Așadar, dacă sunteți interesați sau măcar curioși, pentru că pofta vine mâncând, despre activitățile care au loc la nivelul județului Suceava, urmărind colaborarea interculturală, nu ezitați să accesați site-ul: www.diversitateafacediferenta.ro

 

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu