Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Luna iunie aduce oportunități de poveste | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On June - 2 - 2014

În iunie cu siguranță nu ne vom plictisi. Prima lună de vară vine cu un pachet de oportunități pentru toți cei care doresc să aibă parte de noi experiențe. Training-uri internaționale, concursuri sau festivaluri de film vă așteaptă să le treceți pragul. Iată ce evenimente frumoase am descoperit pentru voi:

Evenimente:

colaj(6)1. Noul Cinematograf al Regizorului Român din București își așteaptă spectatorii la o nouă serie de filme. Până în 5 iunie, puteți viziona mai multe pelicule noi care au reușit să cucerească aprecierea publicului: „Selfie”, „Un eveniment fericit/ Un heureux événement”, „Niascharian – Să Renaștem!” și „La grande bellezza/ Marea frumuseţe”.

Prețul biletului întreg, pentru toate filmele, este de 10 lei. Pentru elevi/ studenți/ pensionari este redus la 7 lei. Nu se fac rezervări, puteți cumpăra biletele de la casă, înaintea filmului. Spectacolele rulează cu un minim de 8 spectatori.

Pentru mai multe informații, puteți accesați pagina oficială a Noul Cinematograf al Regizorului Român.

2. Festivalul de vară “Teatru, Stradă și Copil”

10384742_752434564796373_1822208710978343211_nA început cea de-a III-a ediție a festivalului. În intervalul 30 mai – 6 iunie 2014, Teatrul Ţăndărică pune în mișcare un maraton al spectacolelor pentru cei mici şi pentru cei mari.

În cadrul festivalului vor avea loc spectacole de teatru atât din ţară (Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Piteşti), cât și din străinătate (Spania), workshop-uri susţinute de Toni Zafra şi Mihai Gruia Sandu, dar şi proiecţii video. Noutatea acestei ediţii o constituie secţiunea „Nocturne teatrale: Proiecţii video din colecţia Ţăndărică”.

Mai multe informații despre programul evenimentului, spectacole și locații găsiți aici.

3. Noaptea Lungă a Filmelor Scurte

În noaptea de 28 iunie, scurtmetrajele premiate ale anului vor anima un colț liniștit al capitalei, locul perfect pentru evadare urbană. Cei care vor fi în București în acea seară, vor avea parte de două ecrane gonflabile, șase ore de filme scurte, muzică și jocuri.

În Grădina Botanică din București vor avea loc proiecții de filme europene si americane, premiate la marile festivaluri: Oscar, Bafta, Sundance, Chicago Film Festival, Rotterdam International Film Festival, Aspen ShortFest sau Raindance Film Festival.

Mai multe detalii pe site sau pe pagina de Facebook.

Training-uri

1. T.A.K.E. –Tools for Active Knowledge on Entrepreneurship
4 – 10 august | Slănic Moldova, România

Cursul de formare își propune să încurajeze lucrătorii de tineret să promoveze și să se implice în activități non-formale pentru dezvoltarea creativității și a abilităților de antreprenoriat a tinerilor europeni.

Cursul va găzdui participanți din Bulgaria, Croația, Italia, Lituania, Polonia, România și Turcia. Proiectul este co-finanțat din programul Tineret în Acțiune, organizația gazdă suportând în totalitate costurile de cazare și masă, precum și 70% din costul transportului.

Dată limită pentru aplicare este 8 iunie 2014. Mai multe detalii găsiți la adresa: http://trainings.salto-youth.net/4278.

2. Minority youth against gender inequality
4 – 12 iulie 2014 | Struga, Macedonia

image_galleryTimp de o săptămână, tineri din mai multe țări europene se vor întâlni pentru a dezbate problema inegalității de gen. Femeile și fetele din grupurile minoritare trăiesc frecvent experiența unor forme de opresiune, iar asuprirea poate varia în funcție de factorul cu care se confruntă (de exemplu, comunitatea ei minoritară, comunitatea majoritară, instituții, etc), bazate atât pe statutul lor de minoritate, cât și de gen.

Vor fi acoperite cheltuielile de cazare și 70% din taxa transportului. Se percepe o taxă de participare de 20 de euro.

Termenul limită pentru a trimite formularul de înscriere este 6 iunie 2014. Pentru mai multe detalii: http://trainings.salto-youth.net/4270.

3. Simulation Games for Teaching Active Citizenship
9 – 16 iulie | Sumi, Ucraina

Participanții vor învăța despre metoda jocurilor de simulare: cum se utilizează, cum se adaptează pentru anumite obiective și cum să creeze propriile activități de simulare bazate pe realitățile locale. Activitatea este dedicată tinerilor din Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Italia, Letonia, Moldova, Polonia, România, Turcia și Ucraina.

Termen limită: 15 iunie 2014. Mai multe detalii, precum și formularul de aplicare sunt disponibile aici: http://trainings.salto-youth.net/4126.

4. European Citizenship in Youth Work
13 – 19 octombrie 2014 | Franța

Acest proiect încurajează dezvoltarea cetățeniei europene active și democratice și sprijină lucrătorii de tineret în dezvoltarea și implementarea proiectelor de tineret cu o dimensiune în cetățenia europeană. De asemenea, proiectul va prezenta programul Erasmus + Tineret în Acțiune.

Țări și regiuni participante: Austria, Croația, Republica Cehă, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, România, sud-estul Europei, Europa de Est și Caucaz, Spania, Turcia, Marea Britanie.

Data limită pentru aplicare: 15 iunie 2014. Detalii – http://trainings.salto-youth.net/4271.

5. Cultivating Capacities for Quality Peer: Quality Peer Training for Well-being
24 – 30 august 2014 | Wexford, Irlanda

Un curs de formare pilot cu scopul de a integra o abordare calitativă privind bunăstarea într-un program de educație de la egal la egal.

În cadrul proiectului vor lua parte tineri din Albania, Belgia, Croația, Republica Cehă, Estonia, Franța, Germania, Ungaria, Islanda, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Țările de Jos, Polonia, România, Slovenia, Turcia, Ucraina.

Pentru a participa, trebuie să vă înscrieți până la data de 20 iunie 2014. Pentru înscriere și condiții de participare, accesați acest link.

Concursuri:

1. Short Film Competition: ”The Taste of Freedom” 

1488295_706967762659450_260836286_nConcursul se adresează tuturor tinerilor regizori din Europa de Est și Centrală, cât și din Austria, care au până în 35 de ani. Aceștia au ocazia de a-și prezenta filmele de scurtmetraj, cu o lungime maximă de 30 de minute care trebuie să fi fost realizate după 1 ianuarie 2013. Proiectele prezentate în acest concurs pot fi depuse personal de către directorii sau producătorii lor.

Juriul Internațional va premia câștigătorul concursului cu un premiu de 1.500 de euro.

Data limită pentru înscrierea în concurs este 7 iunie 2014. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul oficial al competiției.

2. A Sea of Words – International Short Stories Contest

În acest an, concursul își propune să producă povești sau povestiri scurte care să se concentreze pe lupta împotriva discursului rasist și discriminatoriu din mediul online.

Participanții trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani și să fie cetățeni ai uneia dintre cele 43 de țări din spațiul euro-mediteranean. Lucrările trebuie să fie originale și nepublicate, de maxim 2.500 de cuvinte și pot fi scrise în oricare dintre limbile oficiale ale țărilor participante. Participanții trebuie să abordeze probleme legate de dialogul intercultural, în special de natură politică, socio-culturală, economică și de mediu.

Ceremonia de prezentare va avea loc în Barcelona, Spania, pe data de 20 octombrie 2014. Textele trebuie să fie trimise pe adresa concurso@iemed.org, până la data de 15 iunie 2014.

Mai multe detalii aici.

3. Concurs de fotografie SENSES

foto3În perioada 1 – 22 iunie, Fundaţia Sense Internaţional (România) organizează concursul de fotografie SENSES, cu tema: „Cele mai bune şi mai frumoase lucruri din lume nu pot fi văzute, nici măcar atinse. Ele trebuie simţite în inimă.” -Helen Keller

Premiile oferite sunt:
Premiul 1: Tableta Vonino
Premiul 2: Telefon Nokia X Dual-SIM black + husă de protecție
Premiul 3: Telefon Nokia X Dual-SIM green
Primele 12 fotografii selectate vor fi incluse în Calendarul Sense Internațional (România) 2015.

Detalii: https://www.facebook.com/SenseInternationalRomania

4. National Geographic Traveler Photo Contest

În concurs se poate înscrie oricine a atins vârsta majoratului. Categoriile de participare sunt: ​​(1) Portrete de călătorie, (2) Scene în aer liber, (3) Simț al locului și (4) Momente spontane.

Premiile pentru primele 3 locuri constau într-o expediție în Alaska, atelier foto în Santa Fe și, respectiv, o croazieră de-a lungul coastei din Maine.

Se percepe o taxă de înscrie în valoare de 15$, în cuantumul căreia se pot încrie un număr nelimitat de fotografii. Data limită pentru trimiterea lucrărilor este 30 iunie 2014.

Informații detaliate despre concurs găsiți aici.

Stagiu:
– 
în domeniul științelor politice

Institutul European pentru Democrație Participativă – Qvorum caută asistent în domeniul științelor politice. Activitatea acestuia va consta în colectarea și analizarea informațiilor din mediul politic european, monitorizarea activității instituțiilor europene, (Comisie, Parlament, Consiliu), redactarea de articole.

Durata contractului este de 6 luni, începând din luna septembrie 2014, cu posibilitatea prelungirii. Pachetul salarial va fi adaptat în funcție de experiență și aptitudini. Programul poate fi flexibil, în special pentru studenții la Master.

Aplicarea se face pe adresa office@qvorum.ro. Candidații trebuie să trimită un CV (cu foto), scrisoare de intenție (personalizată) și răspuns la întrebarea “What would be the first 3 measures you would take if you were PM (Prime Minister) of Romania?” (maxim doua pagini). Toate acestea trebuie redactate în limba engleză.

Termenul limită de primire a aplicațiilor este 15 iunie 2014.

Bursă de studiu:
–  
Master în Marketing

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Universitatea Sheffield și Centrul de carte străină Fischer International oferă o bursă de 9800 de euro, în cadrul programului de Advertising and PR din București. Aceasta reprezintă marele premiu în cadrul competiției „Cel mai bun student”.

Alte premii constau în: laptop-uri, cursuri de gramatică de limba engleză, vouchere pentru materiale educaționale, cărți pentru perfecționarea limbii engleze. Finaliștii concursului vor primi, toți, o bursă parțială care acoperă 40% din taxa de școlarizare a programului de master oferit de Universitatea Sheffield din București.

Înscrierea participanților se face până la 23 iunie. Pentrul mai multe detalii și înscrieri accesați următorul link.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu