Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On January - 12 - 2012

Într-un articol precedent, Andreea Nițescu ne-a adus la cunoștință prioritățile anului 2012, pe care și le-au propus să le atingă cei din spatele programului Tineret în Acțiune. În continuare, vă vom prezenta un bilanț în cifre pentru anii 2011 și 2012, schimbările de regulament, cât și obiectivele din acest an.

Pentru început, amintim că Programul Tineret în Acțiune se desfășoară în perioada 2007-2013 și cu finanţare de la Comisia Europeană, oferă bani pentru promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor. Acesta promovează mobilitatea, inițiativa, învățarea interculturală și solidaritatea între tinerii din Europa și din întreaga lume.

În România, programul este gestionat de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale. În 2011, cu un buget total de 5.130.598 de Euro în cadrul  programului european, România a aprobat 333 de proiecte, depășind cu 16 proiecte numărul total din 2010. Astfel, circa 6000 de tineri și lucrători de tineret vor fi implicați activ în cele 1486 de proiecte primite spre finanțare. Doritorii de a participa în cadrul proiectului au avut ocazia de a-și depune dosarele de candidatură la 5 termene limită (1 februarie, 1 aprilie, 1 iunie, 1 septembrie şi 1 noiembrie)

Așadar, în 2011, ANPCDEFP – instituţia care gestionează programul Tineret în Acţiune – a organizat peste 100 de cursuri de formare pentru cei peste 2500 de lucrători de tineret şi tineri care au fost implicați. Acestea au inclus module de formare pe metode şi instrumente de educaţie nonformală, cursuri de managementul voluntarilor şi constituire de ONG, dar şi cursuri de formare axate pe teme specifice programului Tineret în Acţiune.

Pentru 2012, România a alocat un buget total de 6.448.359 de Euro pentru programul Tineret în Acţiune.
Anul acesta s-au făcut unele schimbări în regulament, astfel încât, începând cu anul 2012, în cadrul programului vor exista numai 3 termene limită de depunere a dosarelor de candidatură:
– 1 februarie
–  1 mai
–  1 octombrie

De asemenea, începând cu 2012, în cadrul programului Tineret în Acţiune formularele de candidatură se trimit online, cu excepţia formularelor pentru Serviciul European de Voluntariat (Acţiunea 2 din cadrul programului). Excepție fac dosarele de candidatură complete, care se trimit în continuare numai prin poştă.

Pentru mai multe detalii privind programul Tineret în Acţiune, puteţi accesa site-ul programului, www.tinact.ro.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

Posteaza un comentariu