Bugetul pentru 2013 al TIA – Tineret în Acţiune în România este de 7.480.713 Euro – cel mai mare de până acum, anunţă Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP), coordonatorul autohton al acestui program comunitar european.
Aceasta înseamnă, desigur, mult mai multe oportunităţi de implicare cu şi pentru tineri, mai multe şanse de a finanţa proiecte care să schimbe oamenii şi comunitatea, mai multi tineri şi lucrători de tineret activi.
Este o veste foarte bună pentru ONG-urile, grupurile informale de tineri, şcolile speciale pentru copii cu dizabilităţi ş.a. (candidaţii eleigibili) care au o iniţiativă sau au pregătit un proiect în favoarea copiilor şi tinerilor.
Primul termen limită de depunere a acestor proiecte este foarte aproape – 1 februarie 2013, urmat de 1 mai şi 1 octombrie.
De asemenea, recent au fost postate Apelul Naţional la Propuneri de Proiecte şi Ghidul Programului în limba română, valabile pentru programul TIA în anul 2013.
Pe site-ul programului, (www.tinact.ro), la secţiunea dedicată candidaturii, în Ghidul programului şi Apelul naţional (www.tinact.ro/candidatura) pot fi găsite toate informaţiile necesare accesării finanţărilor oferite.
Pentru detalii suplimentare, se poate lua legătura cu responsabilii de best online casino acţiune (www.tinact.ro/contact-an).
Totodată, a fost postat un articol care identifică principalele schimbări atât din apel cât şi din ghid, disponibil la www.tinapse.ro/home/tia-general/modificari-tia-2012/noutati-2013-tineret-in-actiune-in-ghidul-programului-si-apel.
Desigur, nu trebuie uitate nici oportunităţile de formare ”în spirit” TIA – cursuri în România sau în variate ţări europene, despre scrierea de proiecte TIA, managementul voluntarilor, educaţie prin metode nonformale ş.a. Cursurile sunt accesibile oricărui membru de ONG pentru copii şi tineret sau lucrător de tineret care doreşte să dezvolte proiecte. (www.tinact.ro/detaliu-calendar/IDevent/797).
“Tineret în Acţiune” este programul Uniunii Europene care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri, prin finanţarea de proiecte, implementat în perioada 2007 – 2013.
Programul, cu finanţare de la Comisia Europeană, vizează promovarea cetăţeniei active în randul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate şi toleranţă, sprijinirea înţelegerii reciproce între tinerii din diferite ţări, promovarea cooperării europene şi contribuţia la ămbunătăţirea calităţii sistemelor de susţinere a activităţii de tineret.