Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On May - 28 - 2013

Perioada 26 mai – 2 iunie marchează la nivel european Săptămâna Europeană a Tineretului. Peste 500 de activităţi vor avea loc în toată Europa, iar tinerii se vor afla în lumina reflectoarelor. Cea de-a şasea ediţie are ca principale teme: participarea la viaţa publică, cetăţenia activă şi sărbătorirea a 25 de ani de programe dedicate tineretului.

Săptămâna 26 mai – 2 iunie poate fi altfel şi pentru tinerii din România. ANPCDEFP (Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale) vă invită să fiţi creativi şi să vă implicaţi activ la evenimentele care marchează SET în ţara noastră: cursuri de formare pe lobby şi advocacy, participare activă a tinerilor, instrumente de educaţie nonformală şi elemente de constituire a unui ONG.

SET 578 de evenimente cu şi despre tineri vor avea loc, la nivel naţional, în cadrul SET. Educaţia nonformală şi voluntariatul vor fi promovate prin activităţi de dans, nutriţie şi sănătate, siguranţă pe internet, animaţie, carieră, fotografie sau joc.

Evenimentul internaţional Capital Europe, organizat de Agenţia Naţională şi Youth@Cluj-Napoca 2015 (Capitala Europeană a Tineretului), va fi unul dintre acestea. Piaţa Muzeului din Cluj va fi ocupată pe 31 mai şi 1 iunie de ateliere de creaţie şi improvizaţie, dezbateri şi activităţi de educaţie nonformală.

Tineri activi din toată ţara sunt aşteptaţi să ia parte şi la alte evenimente care îşi propun să demonstreze că tinerii chiar contează. Iată câteva dintre ele:

SETStory – SETează-te pe Poveste! 23 aprilie-2 iunie
Toţi cei implicaţi în proiecte europene de tineret (pe educaţie sau voluntariat) sunt invitaţi să împărtăşească un moment special din această experienţă. 25 de poveşti vor fi ilustrate.

SETează ceasul! Implică-te! 13 mai-2 iunie, Mediaş
Tinerii participanţi se vor implica în viaţa persoanelor cu handicap, participând la ateliere de terapie prin muzică, lectură şi joc.

Cafeneaua Publică EURODANCE 26-30 mai, BotoşaniSET 1
70 de concurenţii vor avea ocazia să descopere şi să experimenteze stiluri tradiţionale de dans din diferite ţări europene. Totul pentru a deveni conştienţi de apartenenţa lor la familia europeană.

Y(outh) on Bikes 2 iunie, Baia Mare
Marş european pe biciclete cu tineri locali şi voluntari EVS.

iDance RO 2 iunie, Constanţa
Dans în stradă cu mesajul: bucuria de a fi voluntar.

1 iunie: Ziua copiilor şi a tinerilor 1 iunie, Bucureşti
Un grup de tineri vor facilita o sesiune de învăţare pentru 30 de copii dezavantajaţi, folosind metode ca jocul de rol, treasure hunt, animaţie socio-educativă.

We are Europe 1 iunie, Râmnicu Vâlcea
Echipe de voluntari vor realiza diverse activităţi precum: jocuri interculturale specifice ţărilor din care provin, animaţie stradală, Europa văzută de tineri, face painting pentru copii.

Dăruind, vei dobândi 31 mai, Gura Humorului
35 de copii cu nevoi speciale vor sărbători ziua lor printr-un eveniment inedit organizat de voluntari.

Tinerii: a IV-a Putere în Stat (Pro Action Cafe) 31 mai, Cluj Napoca
Spaţiu de conversaţii creative despre tineri, aspiraţiile şi întrebările lor.

Teatru Forum Se Dezbate! 31 mai, Cluj Napoca

Alege să fii sănătos 31 mai-1 iunie, BacăuSET 6
Activităţi stradale de informare privind sănătatea minţii, a corpului şi obiceiurile nesănătoase.

Farmecul Muzicii 31 mai, Braşov
Concert educativ susţinut de Orchestra Filarmonicii Braşov pentru elevii cu vârsta între 13 şi 17 ani

6 minute. 1 idee 30 mai, Braşov
Workshop de idei creative în cadrul căruia tinerii vor genera idei.

Un program complet al Săptămânii Europene a Tineretului, cu toate evenimentele care vor avea loc la nivel naţional poate fi accesat aici.

Săptămâna Europeană a Tineretului este un eveniment propus de Comisia Europeană care se desfăşoară simultan în toate statele europene participante la programul Tineret în Acţiune.

Fotografii: https://www.facebook.com/Saptamana Europeana a Tineretului

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu