Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On September - 11 - 2012

Tineret în Mişcare reprezintă un vast pachet de iniţiative al Uniunii Europene în domeniul educaţiei şi al ocupării forţei de muncă destinat tinerilor europeni. Programul Tineret în Mişcare îşi propune să îmbunătăţească nivelul de educaţie şi capacitatea de inserţie profesională, să reducă şomajul în rândul tinerilor şi să amelioreze rata de ocupare.

După ce de-a lungul anului, programul a fost prezent şi în alte capitale europene ca Paris, Bruxelles sau Roma prin manifestaţii tematice diverse, Tineret în Mişcare va ajunge şi la Bucureşti unde va găzdui „Living Europe”, o serie de evenimente desfăşurate pe parcursul a 3 zile.

Astfel, în perioada 26-28 septembrie, prin intermediul unor activităţi interactive, Comisia Europeană şi ANPCDEFP vor prezenta, în Parcul Tineretului din Bucureşti, programele europene de tineret, învăţare şi formare. Tinerii vor putea participa la workshop-uri, spectacole de teatru de improvizaţie, teatru forum, „biblioteci vii” sau dezbateri pe teme de educaţie. Tot pentru ei, evenimentul va include şi o zonă de informare cu privire la programele Uniunii Europene pentru studii, formare, voluntariat şi stagii de practică în străinătate, precum şi posibilitatea unor schimburi de informaţii cu persoane care au beneficiat de pe Questo gioco, come tutte le slot free della Marvel, è graficamente di qualità superiore e possiede elementi originali come il Ghost Hunt Bonus. urma lor.

Fiind vorba de cel mai mare eveniment de promovare al activităţilor educaţionale pentru tineri, din România, o mână de ajutor din partea unor voluntari dedicaţi şi entuziaşti e binevenită. Cei care îşi doresc să lucreze alături de oameni dinamici, să interacţioneze cu organizaţii din toată ţara şi să-şi îmbogăţească CV-ul cu o experienţă interesantă, se pot alătura echipei de 15 voluntari în efortul de organizare.

Cum te poţi înscrie?

 • Trimite un e-mail pe adresa andrei.popescu@anpcdefp.ro ( Andrei Popescu, coordonator program Tineret în Acţiune) cu subiectul „Voluntar Tineret în Mişcare”
 • Data limită: 18 septembrie
 • Explică motivul pentru care vrei să te implici, experienţa ta de voluntar, ataşează un CV şi o poză recentă
Cerinţe pentru înscriere şi participare:

 • Domiciliul în Bucureşti sau posibilitatea de a sta în Bucureşti pe perioada evenimentului
 • Vârsta peste 18 ani
 • Disponibilitatea de a activa ca voluntar în perioada 20-28 septembrie
 • Participare la întâlnirile de organizare ale evenimentului şi training (cel puţin 2)
Responsabilităţile şi activitatea voluntarului:

 • Promovarea şi distribuirea materialelor promoţionale
 • Interacţiunea cu organizaţiile şi publicul prezent
 • Suport logistic în ceea ce priveşte standurile, comunicarea şi direcţionarea către activităţile solicitate de vizitatori
 • Atitudine prietenoasă şi amabilă

Dacă nu v-aţi decis până acum să vă înscrieţi ca voluntari sau pur şi simplu să luaţi parte ca vizitatori, vă spunem că ambasadorul programului UE „Tineret în Mişcare” pentru România este actorul Dragoş Bucur care va împărtăşi din experienţa implicării lui în acest program, iar Butterflies in My Stomach, Les Elephants Bizzares, C.T.C şi Şuie Paparude vor susţine o serie de concerte.

Pentru cei care din diverse motive nu pot ajunge, Echipa Blogunteer va participa la eveniment şi va face un fotoreportaj cu impresiile noastre!  

Succes la înscrieri!

Sursă foto: www.ec.europa.eu

Articole asemanatoare:

Un comentariu

 1. […] Se caută voluntari pentru Tineret în Mişcare […]

Posteaza un comentariu