Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
S-a deschis prima scoala europeana de voluntariat online | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On November - 1 - 2011

Anul European al Voluntariatului aduce în prim-plan idei şi proiecte inedite. De această dată e vorba despre o şcoală online, extinsă la nivel european ce are drept scop împărtăşirea experienţelor şi cunoştinţelor voluntarilor pentru a promova cooperarea transnaţională. Ideea proiectului îi aparţine ong-ului spaniol “Voluntarios por Madrid Foundation”.

În spiritul acestei iniţiative, voluntarii din cinci oraşe europene: Madrid, Potenza, Riga, Vilnius,  Atena şi Sibiu şi-au unit forţele pentru a prezenta proiectul în faţa Comisiei Uniunii Europene. Implicarea voluntarilor a fost una de succes, motive pentru care, finanţarea de care se bucură proiectul se ridică la suma de 108,064 euro. Organizaţiile responsabile de implementare au fost: “Voluntarios por Madrid Foundation” (Spania),  “Centre for the development in Mediterranean” (Grecia), “Euronet” (Italia),  Consiliul oraşului Riga (Letonia), Consiliul oraşului Vilnius (Lituania) şi Crucea Roşie din Sibiu  (România).

Voluntarii se pot înscrie la orice curs doresc, fiindcă nu se percepe taxă de participare.  Pe lângă ideea de cooperare la nivel european, se dezvoltă şi o cultură a transferului de bune practici, acţiune atât de necesară activităţilor pe care le desfăşoară un voluntariat sau o organizaţie non-guvernamentală.

Site-ul şcolii europene este acesta: http://www.ev-school.com/ , iar după ce vă creaţi un cont, puteţi accesa cursurile dorite. Şcoala online oferă pregătire pe subiecte precum: “Ce trebuie să ştii înainte de a deveni voluntar”, “Ce implicaţii are voluntariatul pentru minorităţi”, “Abilităţi psihologice în voluntariat” şi multe alte chestiuni de interes general pentru oricare persoană din domeniu.

 

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

  1. […] 7. Articol despre prima şcoală de voluntariat online. O asociaţie non-guvernamentală din Madrid este responsabilă pentru dezvoltarea şcolii de voluntariat. Un motiv de mândrie pentru România este reprezentat de Crucea Roşie din Sibiu, care este una din organizaţiile partenere ale acestui proiect. […]

Posteaza un comentariu