Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
FDSC pregateste tinerii pentru o cariera de succes | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On November - 13 - 2011

În urmă cu câteva săptămâni, Paul Olteanu ţinea unul din primele cursuri de formare, sub umbrela Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. Acest lucru se întâmpla datorită dezideratului FDSC de a veni în întâmpinarea tinerilor aflaţi la început de carieră. Fie că nou-intraţii pe piaţa muncii îşi doresc să lucreze în ONG-uri sau în companiei, fundaţia a atins subiecte interesante prin cursurile derulate, titlul proiectului fiind o dovadă în acest sens şi anume: “S-au schimbat job-description-urile. FDSC ţi le prezintă pe cele actuale.

Responsabili pentru coordonarea sesiunilor de formare sunt: Andreea Floroiu, Andreea Loredana Tudorache, Cosmin Copăcean, Mihail Muşat, Oana Mosoiu, Paul Ardeleanu, Paul Olteanu, Răzvan Daba şi Vlad Dumitrescu. Aceştia le vor prezenta studenţilor şi tinerilor absolvenţi aspectele primordiale pentru paşii către o carieră de succes.

Având în vedere că activităţile se desfăşoară în perioada 11 octombrie- 7 decembrie, participanţii au avut ocazia să deprindă până în prezent tehnici de a vorbi în public şi au învăţat cum pot scrie discursuri de succes. Accentul a fost pus pe partea practică, drept pentru care, la finalul celor două zile de curs, tinerii şi-au putut prezenta discursul final în faţa camerei de luat vederi.

“Pe mine m-a ajutat foarte mult participarea la acest training. A fost o experienţă frumoasă, din care am învăţat multe lucruri noi şi în acelaşi timp, consider că îmi vor fi utile pe viitor. Mi-a plăcut organizarea şi modalitatea de a aborda fiecare subiect”, declara Oana Mâlea, participanta la cursul Tehnici de a vorbi în public.

Contextul nonformal le este extrem de familiar tinerilor, însă un toţi ştiu să folosească acest lucru. Aşadar, cursul “Tehnici de facilitare” le-a oferit tinerilor ocazia de a discuta despre procesul de învăţare în context nonformal, de a descoperi ce înseamnă să facilitezi şi ce trebuie să facă un facilitator şi, mai ales, de a experimenta diverse tehnici şi metode de facilitare. Vlad Dumitrescu le-a explicat tinerilor cum aceste resurse pot fi folosite în diverse contexte (formări, team-building-uri, prezentări etc. “Cred că toată lumea se simte inspirată după ce participă la un curs cu Vlad Dumitrescu.Vlad nu doar transmite informaţii, ci îşi focusează toată atenţia, toată energia şi entuziasmul caracteristic pe fiecare participant în parte. Îl apreciez pentru modul original de a se exprima, pentru deschiderea pe care o oferă şi felul în care împărtăşeşte necondiţionat din experienţa sa. La cursurile lui e bine să vii cu aşteptări înalte pentru că, sigur pe ceea ce face, Vlad reuşeşte să le împlinească” a spus Irina Radis, participanta la cursul prezidat de Vlad.

Cursurile continuă, iar în ceea ce priveşte activităţile viitoare, puteţi să alegeţi dintre următoarele variante ori chiar pe toate, dacă dispuneţi de timpul necesar:

  • 14 şi 16 noiembrie, Managementul proiectelor, Andreea Loredana Tudorache şi Cosmin Copăcean;
  • 25-26 noiembrie, Personal Branding, Paul Olteanu
  • 6-7 decembrie, Tehnici de a vorbi în public, Răzvan Daba şi Paul Ardeleanu
Pentru înscriere, sunteţi invitaţi să accesaţi link-ul următor . Pentru alte detalii, aveţi la dispoziţie şi site-ul fundaţiei: http://www.fdsc.ro/pagini/
Participanţii nu vor rămâne doar cu informaţii teoretice şi aspecte practice în urma cursurilor. Organizatorii le-au pregătit o serie de internship-uri, ce vor avea loc în companii, ONG-uri şi agenţi

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. […] FDSC pregateste tinerii pentru o cariera de succes […]

Posteaza un comentariu