Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On June - 21 - 2012

FDSC vine cu noi propuneri:

„Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene”

Se va desfășura în perioada 25 – 28 iunie, fiind organizat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Cele 4 părți ale cursului urmăresc să educe în participanți competențe  în domeniul managementului financiar al proiectelor din fonduri structurale POSDRU. Acestea se adresează tuturor celor care doresc să acceseze fonduri europene și să realizeze proiecte eligibile,  de succes și cu impact în domeniu.

Cursul “Expert accesare fonduri structurale și de coeziune europene” își propune să aducă la cunoștința tuturor celor care se vor înscrie, mecanismele de finanțare ale Uniunii Europene aplicabile proiectelor implementate în România. Pentru a însuși modul de funcționare ale acestor sisteme, participanții vor parcurge acte normative, vor studia principalele tipuri de programe și instrumente și vor redacta propuneri de finanțare.

Preţul acoperă: participarea la curs, materialele de curs (suport de curs, fișe de lucru, anexe), consultanța prin e-mail 3 luni de la data finalizării cursului de formare, pauzele de cafea.

 

„Managementul financiar al proiectelor cu finanțare din Fonduri Structurale POSDRU”

va continua șirul cursurilor întreprinse de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și urmează să aibă loc la data de 28 – 29 iunie.

Pe parcursul celor 4 etape în care se va desfășura cursul, participanții vor afla care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze în pregătirea pentru gestionarea unor fonduri nerambursabile. Apoi, vor învăța cum să-și adapteze bugetul la starea actuală a organizației în momentul solicitării. În ultimele două părți ale cursului, se va merge pe partea teoretică, în care li se va prezenta modul de implementare și raportare a cheltuielilor, cât și importanța unei contabilități a proiectului. În încheiere, se va pune accent pe partea juridică necesară în realizarea managementului financiar.

 

„Formare de formatori”

Se va realiza în 2 etape, 27-29 iunie modulul 1 și 23-25 iulie modulul 2. Cursul este organizat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și acreditate de CNFPA (Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților).

Scopul acestuia este de a oferi o pregătire practică și teoretică, pentru ca posibilii viitori traineri să își exercite meseria cu profesionalism și la cel mai înalt nivel.

În prima parte a cursului se vor urmări principiile fundamentale ale psihologiei și pedagogiei în domeniul învățării adulților și concordanța diferențelor individuale cu metodele folosite.

Pe parcursul sesiunii, cursanților li se va explica importanța cunoașterii nevoilor grupului țintă și motivația acestuia în participare, iar mai apoi, se vor evidenția avantajele și dezavantajele sesiunilor de formare organizate în co-training.

În cea de-a doua parte se va identifica procesul de organizare a unui training, de la sala de curs și materiale, la planificarea teoretică a acestuia.

Ultima parte pune accent pe tehnicile de comunicare și dezvoltarea abilităților oratorice. Rolul acestora este de a evidenția importanța clarității și conciziei într-un discurs, cât și  abilitatea de a lucra cu oameni necunoscuți și controlarea emoțiilor în fața acestora.

Trainer este dna Bianca Dreossi, http://www.fdsc.ro/bianca-dreossi, iar examenul are loc în ultima zi de curs a modulului 2.

În cazul tuturor celor 3 cursuri, înscrierea se realizează prin completarea formularului de înscriere online prin selectarea unui modul din “Calendarul cursurilorwww.fdsc.ro/calendar.

Pentru mai multe informații, aveți la dispoziție tel. :021/310 01 77 sau e-mail: training@fdsc.ro persoana de contact: Andreea Toroiman, Coordonator cursuri.


 

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu