Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On May - 5 - 2015

Peste 130 de ONG-uri din România și 35 din afara ţării (Bulgaria, Croația, Grecia, Letonia, Norvegia, Polonia, Slovacia, Slovenia și Spania) îşi vor prezenta proiectele şi activităţile în cadrul ONG Fest.

De pe 8 până pe 10 mai, un weekend întreg va fi dedicat organizațiilor ce formează modele de comunități pentru schimbare în România. Fie că este vorba de comunități locale, comunități vulnerabile sau comunități de idei, organizațiile neguvernamentale inițiază și încurajează implicarea oamenilor pentru binele societăţii.

Ca de fiecare dată, ediţia din acest an va începe cu o serie de activităţi indoor. Ateliere practice despre egalitatea de gen, relaţiile de muncă în ONG-uri sau ONG-urile şi social media vor fi găzduite, vineri, 8 mai, la Biblioteca Naţională a României.  De asemenea, 45 de organizații neguvernamentale din afara țării vor participa la un program de vizite de studiu, la organizații din București, pentru a schimba idei și experiențe.

1618464_684223971598771_1525641971_nDe sâmbătă până duminică (9-10 mai), ONG Fest va sădi idei în Parcul Herăstrău.  ONG-urile participante vor interacţiona cu vizitatorii, într-un mod cât mai creativ, la standurile puse la dispoziție de organizatori; cele din străinătate vor fi prezente la Cortul European, iar ONG-urile minorităților naționale, la Cortul Diversității.

Peste 100 de activități de informare, educație şi petrecere a timpului liber vor avea loc în diverse zone ale parcului, în aer liber, pe iarbă, pe alei sau în corturi. Tot pentru cei care trec, în weekend, prin Parcul Herăstrău, vor fi organizate 20 de seminarii şi dezbateri publice, şi spectacole de teatru, dans şi concerte.

Programul complet al evenimentelor este disponibil pe pagina oficială a evenimentului. De asemenea, până pe 5 mai, vă puteţi înscrie la activităţile indoor din cadrul Bibliotecii Naţionale, completând acest formular.

Vă aşteptăm, şi în acest an, cu voie bună şi idei de schimbare, în Parcul Herăstrău! Până atunci puteţi revedea acest fotoreportaj de la ediţia de anul trecut.

ONG Fest – cel mai mare eveniment al sectorului nonprofit din România, este organizat anual de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile cu scopul de a promova participarea publică, comportamentul filantropic şi voluntar, dar şi de a aduce ONG-urile în atenţia publicului larg.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu