Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Oportunităţi culturale de poveste în această toamnă | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Daniela Sima On September - 17 - 2015

Toamna se numără evenimentele!

Bucureștiul este în sărbătoare!
În weekendul următor se celebrează 556 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Cu această ocazie, Primăria Capitalei organizează o serie de evenimente menite să facă Bucureștiul să vibreze.
Festivaluri de muzică electronică, simfonică, alternativă, folk, instalații interactive, spectacol de video-mapping, jocuri de lumini și lasere, invitații la dans și festivaluri de film.
Sunteți pregătiți? Să-i dăm drumul! Începem turul evenimentelor care dau puls orașului!
 
1. Piața Festivalului
10-20 septembrie, Piața George Enescu

Publicul se poate  bucura de concerte în aer liber ale Orchestrei Naționale Radio, Orchestrei Simfonice București și Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Oltenia.

De asemenea, vor fi susținute interpretări ale câtorva din reprezentații muzicii de cameră precum Transylvanian Saxophone Quartet, Art Quartet, Radio Bucharest Brass Ensemble, 4 Strings Quartet, alături de elevi ai liceelor de muzică și arte.

Serile muzicale se vor încheia cu proiecții ale unor filme ce cuprind reprezentații din edițiile de anii trecuți ale Festivalului George Enescu.
 
Click aici pentru mai multe detalii: http://festivalenescu.ro/series/festival-2015/piața-festivalului/

2. SOUND & VISION – Festival de muzică alternativă
18-20 septembrie, Gara de Nord

Nu trebuie să ratați prima ediție a primului festival de muzică alternativă românească ce va deschide noi orizonturi către ultimele tendințe din cultura urbană și ritmurile de indie rock, synth-uri electro și freestyle rap.

Vor concerta 15 trupe alternative și artiști, printre care se numără Roa, Silent Strike, Temple Invisible, Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, We singing colors, The Noise și mulți alții.
 
Mai multe detalii: http://heyevent.com/event/hrxt7ks5i7mmqa/sound-vision-festival-de-muzică-alternativă
 
3. Povești de București
18-20 septembrie, Parcul Herăstrău, Intrarea Charles de Gaulles
 
3 zile de poveste în care sunteți invitați la diverse manifestații, precum concerte ale unor minorități, orchestre, cvartete, precum și ale artiștilor și trupelor autohtone, piese de teatru, parada costumelor din timpul “Micului Paris”, reprezentații ale statuilor vivante, spectacole de acrobație și echilibristică, și, nu în ultimul rând, “Bătaia cu flori”. Ce poate fi mai îmbietor și plăcut simțurilor?
 
Detalii suplimentare: http://www.orasulm.eu/evenimente/Parcul_Herăstrău_2465/Povești_de_București_60562
 
4. Noaptea Albă a Filmului Românesc
18 septembrie, Cinema Studio, CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Sala ArCub, Muzeul Național al Țăranului Român, Dianei | 4, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar
 

Aflat deja la cea de-a șasea ediție, evenimentul pune la dispoziția cinefililor 38 de filme românești, de scurt și lung metraj, care vor fi proiectate în 8 locații din București.
Printre producțiile cinematografice se află ,,Q.E.D.” în regia lui Andrei Gruzsniczki care a câștigat cinci Premii Gopo, ,,Poarta Alba”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, nominalizat la șase categorii la Premiile Gopo 2015, ,,Patul conjugal”, în regia lui Mircea Daneliuc, film ce a concurat pentru Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin în 1993, iar pe celelalte vă îndemn să le descoperiți singuri.
 
Click aici pentru mai multe detalii: http://romfilmpromotion.ro/noaptea-alb%C4%83-filmului-rom%C3%A2nesc-bucure%C8%99ti-8-loca%C8%9Bii-38-de-filme-1-noapte

5. iMapp Bucharest 2015 și Concert Parov Stelar
19 septembrie, Piața Constituției

În acest an, Bucureștiul are șansa de a găzdui unul dintre cele mai mari spectacole de video-mapping din lume. Acesta va fi proiectat pe clădirea Palatului Parlamentului și va cuprinde lucrări ale artiștilor finaliști de diferite naționalități care vor îmbina 4 elemente primordiale (pământ, aer, apă, foc), toate pentru a crea un spectacol copleșitor de forme și culoare.

Eroii vizuali responsabili de astfel de creaţii sunt: AVA (Mexic), Dirty Monitor (Belgia), Urbanscreen (Germania), Raduga Design (Rusia), Light Event Consulting (Franța) și Mindscape (România).

În deschiderea evenimentului mult așteptat, va concerta Parov Stelar, celebra formație de electro-swing.
 
Detalii disponibile aici: http://www.imapp.ro/
 
6. Instalații interactive – Noaptea Albă a Bucureștiului
19 septembrie, Centrul Istoric

Se anunță o noapte plină de lumini și sunete, în care creativitatea se împletește cu tehnologia. Astfel, puteți să vă pierdeți printre cele aproximativ 14 instalații interactive, dintre care zmeiele majestuoase ,,Les Luminéoles” sau boxele ,,Street Sound” care generează un soundscape din sample-uri muzicale declanșate de mișcările trecătorilor, menite să stârnească imaginația și să captiveze.

Puteți accesa mai multe informații aici: http://www.b365.ro/zilele-bucureștiului-2015-instalații-interactive-animații-și-jocuri-de-laser-în-centrul-vechi_236853.html

7. București ’21  
19 septembrie, Hanul Gabroveni
 
București ’21 este un poem-manifest participativ, dedicat poeților români contemporani, care provin din diverse generații, cu stiluri diferite.

Ceea ce este foarte interesant se referă la mecanismul poemului, totul desfășurându-se sub forma unei „stafete de versuri” între poeți care nu se cunosc. În acest fel, se intenționează conturarea unei hărți poetice a Bucureștiului, punându-se în lumina reflectoarelor fenomenul poetic românesc contemporan.

Puteți fi martorii acestui experiment, singular în contextul literaturii românești contemporane!

Despre București ’21 puteți afla mai multe aici: http://www.bucurestitu.ro/arcub/bucurești-21/
 
8. Bucureștiul dansează
19-21 septembrie, Esplanada Cercului Militar Național
 
În cazul în care sunteți dornici să va mișcați pe ritmuri latino, puteți opta pentru câteva lecții în aer liber de salsa, kizomba, bachata și tangou argentinian și să asistați în ultima seară la show-uri performate de Carolina Bonaventura și Martin Ojeda, dansatori internaționali de renume.
 
În această toamnă, maratonul evenimentelor ia amploare. Pe lângă cele organizate de Primăria Municipiului București, pot fi urmărite și alte manifestări conexe.
 
9. Zilele Muzeului Țăranului 2015

10-20 septembrie, Muzeul Național al Țăranului Român

Vor fi organizate expoziții și vernisaje, lansări de carte, proiecții de filme, concerte de muzică tradițională și târgul meșterilor iconari.

Sub umbrela evenimentelor ce se vor derula, va avea loc Festivalul Internațional de Film ETNO “Culese din Balkani”- Ediția pilot, în perioada 18-20 septembrie, la Cinema Muzeul Țăranului. Festivalul propune iubitorilor de film 10 documentare românești, urmate de sesiuni de dialog cu publicul.

Mai multe detalii pe site-ul muzeului: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/past/zilele-muzeului-țăranului-br-10-19-septembrie-ro.html

10. Zilele Dansului Contemporan la Biblioteca Națională a României
21 septembrie-31 octombrie, Biblioteca Națională a României

Zilele Dansului Contemporan la Bibliotecă Națională a României este un eveniment dedicat atât publicului, cât și artiștilor, curatorilor, managerilor culturali și criticilor de artă pentru a fi părtași la evenimente care analizează și dezbat în amănunt forma și contextul în care se dezvoltă actul coregrafic contemporan.

Astfel, se vor desfășura spectacole de dans contemporan și performance-uri în temă cu expozițiile și vernisajele organizate în cadrul Bibliotecii Naționale, ateliere de dans și creație audiovizuală atât pentru adulți, cât și pentru copii, conferințe și instalații.

Pe parcursul evenimentelor, publicul este provocat la creativitate și curiozitate asupra corpului uman, asupra cercetării ideilor, conceptelor și contextelor care conturează spațiul manifestărilor artei și dansului contemporan.

Pentru a afla despre evenimentele ce urmează a fi organizate, puteți urmări pagina de facebook a Cartierului de Dans: https://www.facebook.com/CARTIERUL-DE-DANS-334851179898832/timeline/

11. 8 spectacole-conferințe în București, cu participarea artiștilor români de renume internațional – Round Table București
22 septembrie-27 octombrie, Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică  

Începând cu 22 septembrie, în fiecare marți seară, pe parcursul unei ore și jumătate, aveți oportunitatea de a asista la întâlniri sub forma unor spectacole-conferință, cu artiști români notorii care vă vor dezvălui dedesubturile activității lor artistice desfășurate în spațiul cultural al capitalei.

Gânduri, idei, influențe, impresii, amintiri, toate pentru a parcurge un scurt itinerariu prin Bucureștiul fiecărui artist în parte.

În momentul de față, nu se cunosc invitații la Round Table București, însă o să vă șoptesc cine va fi primul invitat care va sparge gheața istorisirii poveștilor: Răzvan Mazilu-dansator și coregraf român, fiind primul dansator român protagonist într-un one-man-show (,,Jocul de-a Shakespeare”, 1997, Teatrul Național din București).

Iată şi alte informaţii despre eveniment: http://www.artline.ro/Round-Table-București-35054-1-n.html

12. Strada de C’Arte
23-27 septembrie, Calea Victoriei 88-Arealul statuii ecvestre a Regelui Carol I

Pentru încă o porție de cultură, vă puteți delecta cu un festival cultural în aer liber care reunește 14 expozanți de carte, în cadrul celui mai mare târg de carte, lansări de carte și recitaluri de poezie, concerte live de jazz și blues, dezbateri și conferințe, workshop-uri și ateliere pentru copii.

Cu o asemenea ofertă culturală, nu poți sta departe de freamătul orașului care te invită să explorezi toate oportunitățile sale!

Despre Strada de C’Arte puteţi afla mai multe aici: http://stradadecarte.ro/

13. Kinofest 2015
25-27 septembrie, Cinema Union, Sala Elvira Popescu, Energiea Pub, Seneca Anticafe și Carol 53

Un alt festival care completează peisajul evenimentelor culturale din această lună este Kinofest, primul și cel mai important festival de film digital din România, prin intermediul căruia se promovează artă și cultură media.

În acest scop, în fiecare an, se realizează cinci competiții care prezintă 93 de filme, trei dintre secțiuni desfășurându-se online: Animație Online (21 filme), Ficțiune Online (15 filme) și Micromovie (16 filme). Celelalte două competiții presupun proiecții în cinema prezentând filme în premieră natională: Ficțiune Offline (15 filme), Animație Offline (26 filme).

Fiecare competiție va fi jurizată și premiată.

Detalii: http://kinofest.com/ro/

14. Noaptea Caselor
26 septembrie, hai-hui prin București

Pentru a încheia seria poveștilor, vă invit la un circuit cultural-artistic al Bucureștiului, pentru a descoperi spații socio-culturale plăsmuite de oameni care vor să schimbe lumea prin artă.
Limonadă, degustări, expoziții, piese de teatru, proiecții de filme, ateliere, dezbateri și discuții într-o atmosferă prietenească, toate pentru a crea cadrul potrivit pentru o vizită nocturnă de neuitat la comunitățile artistice însuflețite de același spirit liber și creativ.

ÎN CIRCUIT: Artskul în exil // Avanpost // Carol 53 // Casa Jurnalistului // Casa Costa-Foru // Casa Lupu // Cetatea Artelor // Centrul Donici // Colivia // Elisabeta // Grădina Sticlarilor // Home Mătăsari // Incubator 107 // Insula 42 // Learning House // Manasia Hub // Plantelor // Teatru 7 // Vișini Hub

Click aici pentru mai multe detalii: http://noapteacaselor.tumblr.com/

V-am mai spus că toate evenimentele au intrarea liberă? Ca pasărea cerului!
Să aveți o toamnă de poveste!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu