Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Daniela Sima On September - 8 - 2017

Toamna începe cu o serie de evenimente care celebrează muzica, dansul, filmul, teatrul și alte forme de exprimare artistică.

O  serie de festivaluri și evenimente culturale așteaptă să fie descoperite.

Festivalul George Enescu
Perioada: 2-24 septembrie
Locații: București, Iași, Brașov, Cluj, Timișoara, Bacău, Ploiești și Sibiu

a XXIII-a ediție, 3000 de artiști, 80 de evenimente, 37 de lucrări George Enescu

Muzicieni și dirijori de renume internațional vor fi prezenți în cadrul festivalului, pentru unii dintre ei fiind prima participare. Printre orchestrele invitate în acest an se află Orchestra Scala di Milano, Orchestra Accademia Nazionale di Santa Cecilia, Royal Concertgebouw Amsterdam, Münchner Philharmoniker sau London Philharmonic Orchestra.

Informații despre program și locațiile de desfășurare puteți găsi aici.

Ateliere de Artă – Ediția Enescu
Perioada: 2-24 septembrie
Locația: București

4 weekend-uri consecutive, peste 70 de ateliere de creație

Artiști vizuali cu specializările pictură, sculptură, grafică, ceramică, sticlă, textile, metal, tapiserie îi așteptă pe curioși la atelierele lor de creație pe parcursul a 4 weekend-uri consecutive în perioada 2-24 septembrie, între orele 12:00-20:00.

Totodată, vizitatorii vor putea vedea expoziții personale sau în curs de lucru și vor putea interacționa cu artiștii.

Accesul la ateliere este gratuit.

Pentru informații despre program, artiștii participanți și multe altele, puteți afla aici.

Bucharest International Film Dance Festival (BIDFF)
Perioada: 7-10 septembrie
Locații: Point Cultural Hub, Centrul Național al Dansului, Cinema Elvira Popescu, Deschis Gastrobar, Gallery, Muzeul Național de Artă Contemporană (MNAC)

a III-a ediție, 20 de filme din 14 țări, 7 producții românești

BIDFF este un eveniment dedicat celor pasionaţi de dans.

Vor fi proiectate lungmetraje precum La Danseuse şi documentarul WIM ce ne va introduce în culisele vieţii celebrului coregraf Wim Vandekeybus.

Pe lângă acestea, publicul va putea participa la masterclass-ul susţinut de Tomer Heymann, regizorul filmului “Mr. Gaga”, prezentarea expoziţiei ”No blood bank included” şi performance-ului ”Dignity to the unsaid”.

În acest an, este şi o competiţie a filmelor de dans româneşti.

Pentru mai multe detalii, aici.

Festivalul Ambasadelor
Perioada: 7-10 septembrie
Locații: Grand Hotel du Boulevard, Cinema PRO, Parcul Titan

a III-a ediție, 4 zile, 3 locații, peste 20 de proiecții cinematografice, peste 10 bucătării internaționale prezente, țări și ambasade participante

Cu tema One World, Festivalul Ambasadelor organizează evenimente multiculturale care integrează dansul, muzica, arta artizanală și obiceiurile gastronomice specifice mai multor țări care reprezintă 6 continente.

Expoziții, proiecții cinematografice, concerte și momente artistice dedicate multiculturalismului și diversității, degustări de bucate tradiționale, standuri expoziționale ale țărilor și ambadelor participante, ateliere meștesugărești și multe alte activități îi vor iniția pe curioși într-o călătorie a cunoașterii culturii și tradițiilor unor țări diferite și îndepărtate de România.

Festivalul Ambasadelor se va încheia pe data de 10 septembrie, cu un concert de electro-fusion cu influențe tradiționale maramureșene și africane, oferit de The Deep Sound of Maramureș și Ikhaya Band, guest artist.   

Intrarea la evenimente este liberă.

Pentru detalii și program puteți accesa: www.festivalulambasadelor.ro.

Balkanik Festival
Perioada: 8-10 septembrie
Locație: Gara Regală Băneasa

3 zile de festival, peste 10 trupe și artiști invitați

 Pe lângă concertele cu trupe și artiști autohtoni, precum și din Suedia și Spania, se vor desfășura ateliere, proiecții de film, vernisaje expoziții și un târg meșteșugăresc.

Intrarea este liberă.
Detalii despre festival,
 aici.

Bucharest Photo Week
Perioada: 11-17 septembrie
Locații: București – Gallery, F64 și Education Point, spații oferite de Studio Foto Ambrotipescu; Craiova – Biblioteca Omnia

a IV-a ediție, 7 zile de evenimente

Unul dintre cele mai importante festivaluri de fotografie din capitală, Bucharest Photo Week este dedicat în cea mai mare parte fotografiei de stradă și celei documentare.

În cadrul evenimentului, cei pasionați de fotografie vor avea parte de expoziții inedite, ateliere creative și printing, prezentări, întâlniri și sesiuni de networking cu unii dintre cei mai populari și talentați fotografi, atât din România, cât și din străinătate.

Pentru mai multe informații, puteți accesa: www.bucharestphotoweek.ro.

Película – Latin American Film & Experience
Perioada: 13-17 septembrie
Locații: Cinema Elvire Popesco, Institutul Francez, Institutul Cervantes, Cinema Muzeul Țăranului

a II-a ediție, 5 zile de festival, peste 30 de proiecții și 10 evenimente

Scurtmetraje din Mexic, lungmetraje inspirate din realitatea contemporană culese din întreaga America Latina și filme aflate la granița dintre fantasy și horror vor putea fi urmărite în cadrul festivalului.

Proiecțiile ce urmează a fi propuse publicului provin din Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Venezuela şi Uruguay, cu focus pe Mexic.

Detalii despre program și locații, aici.

Zilele Bucureștiului
Perioada: 15-17 septembrie
Locații: Piața Constituției, Parcul Cișmigiu, Parcul Herăstrău

Cu prilejul împlinirii a 558 de ani de la prima atestare istorică a Bucureștiului, se vor organiza spectacole de video mapping, concerte, expoziții, ateliere, parade, spectacole de teatru, plimbări cu trăsura.

Însă, cel mai important eveniment se anunță a fi un concert de muzică clasică, cu un concept inovator, susținut de soprana Angela Gheorghiu alături de tenorul Teodor Ilincăi și Filarmonica George Enescu, sub bagheta dirijorului Eugene Kohn.

Astfel, pe 15 septembrie, de la ora 20:30, în Piața Constituției, pe fundalul unui decor virtual tridimensional, pe parcursul desfășurării concertului piesele muzicale vor fi sincronizate cu proiecții de video mapping și noi tehnologii.

Intrarea la evenimente este liberă.

Mai multe informații aici.

iMapp Bucharest 2017
Perioada: 16 septembrie
Locație: Piața Constituției

a IV-a ediție, 6 finaliști în competiție

Un eveniment mult așteptat al anului, concursul internațional de 3D video mapping – iMappBucharest 2017 va prezenta proiectele a șase finaliști care vor proiecta imagini 3D pe casa Poporului cu tema ”Above and Beyond”.

Evenimentul va fi și gazda concertelor susținute de artiștii locali și internaționali: Paul Damixie, Moonlight Breakfast și orchestra Pink Martini, alături de solista Storm Large.

Detalii aici.

Opera Fringe Festival
Perioada: 18-23 septembrie 2017
Locație: București

a II-a ediție, 6 zile de festival

Opera Fringe Festival este un festival unic în Romania, fiind primul festival de operă independentă, oferindu-le tinerilor artiști din lumea clasică (în special din zona operei și a operetei) un context de manifestare a propriilor creații.

Publicul care îndrăgește muzica clasică va fi martorul exprimării unei tinere generații care dorește să se afirme prin originalitate și inovație.

Pentru mai multe detalii despre festival, puteți afla aici.

Creative Fest 2017
Perioada: 22-24 septembrie
Locație: Romexpo

a IV-a ediție, 3 zile de evenimente

CreativeFest – cel mai mare festival de artă și cultură urbană din București va aduce împreună artiști autohtoni și internaționali, reprezentanți ai genurilor hip-hop, reggae, alternativ, electro, triphop.

Pe lângă concerte, vor fi demonstrații de artă urbană, graffiti și freestyle, space painting, 3D urban art, acrobații cu skateboard și biciclete, precum și degustări de diverse preparate.

Intrarea este liberă.

Detalii despre festival, aici.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu