Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On September - 15 - 2017

Magia există pe toată durata lunii septembrie, în cadrul Festivalului George Enescu. Zeci de orchestre şi muzicieni legendari vor concerta între 2 şi 24 septembrie, la Sala Palatului şi la Ateneul Român. Iată câteva motive PENTRU care merită să fii parte a acestui eveniment cultural unic:

1. Este unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică clasică din Europa şi cel mai important eveniment muzical din istoria ţării. Un instrument de diplomaţie şi de strălucire care promovează o imagine pozitivă despre România.

2. Crează momente de magie pură. Concertul de deschidere al festivalului, sub bagheta lui Vladimir Jurowski, fiind lăudat de publicaţii internaţionale sub titluri precum: „Triumf la București pentru Oedipe-ul lui Enescu” (France Press) sau „Un erou român readus la viață cu intenistate la Festivalul Enescu din București” (The Telegraph).

3. Aduce la Bucureşti muzicieni legendari. Martha Argerich, considerată la nivel internaţional, una dintre cele mai importante pianiste ale secolului va interpreta în cadrul Festivalului, alături de Royal Philharmonic Orchestra.

4. Doar în cadrul Festivalului poţi asculta, în România, Royal Concertgebouw Orchestra, considerată de numeroase publicaţii muzicale ca fiind cea mai bună orchestră din lume.

5. David Garret, cel mai rapid violonist şi star rock din lume, aclamat la nivel internaţional pentru pionieratul stilului său crossover, a concertat în cadrul Festivalului Enescu.

6. Oferă tuturor şansa unică de a se bucura de momentele muzicale unice. 40 de tineri cu deficiențe de vedere au fost invitate să participe la repetițiile orchestrei Royal Philharmonic, la Sala Palatului.

7. Tineri geniali ai muzicii clasice susţin concerte alături de mari filarmonici. Andrei Ioniţă, singurul violoncelist român care a câştigat prestigiosul concurs Ceaikovski, a oferit un moment de neuitat alături de Filamornica din Munchen, dirijată de celebrul Valery Gergiev.

8. Spune o poveste frumoasă despre Bucureşti şi răspândeşte magia în tot oraşul. Pe toată durata lunii septembrie, în cadrul proiectului Bucureştiul Creativ, au loc expoziţii digitale şi de artă, concerte gratuite şi tururi urbane.

9. Stabileşte, la fiecare ediţie, un nou record în ceea ce priveşte vânzarea de bilete. Biletele pentru recitalurile unor superstaruri ale muzicii clasice precum pianistul Lang Lang, tenorul Jonas Kaufmann și Anoushka Shankar, prezente în premieră în Festivalul Enescu, s-au epuizat la doar câteva secunde de la punerea în vânzare.

10. Pentru toate serile magice de septembrie care au loc, în prima lună de toamnă, la Sala Palatului şi la Ateneul Român. Pentru fiecare moment muzical unic care te îndeamnă să visezi, să uiţi, să trăieşti, să te bucuri.

Sursă fotohttps://www.facebook.com/enescu.festival ; Andrei Gîndac, Cătălina Filip.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu