Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On June - 16 - 2017

Avem uneori impresia că voluntariatul este o activitate doar pentru tineri. Pentru că sunt tineri, pentru că au mai mult timp liber, pentru că nu au obligații, familie sau rate la bancă.

Și dacă aceasta nu este decât o scuză? Cum ar putea un tânăr aflat încă în școală sau proaspăt absolvent să înțeleagă mai bine nevoile și problemele celorlalți? Sau ce abilități și cunoștințe au aceștia în plus față de cei cu mai multă experiență? Voluntariatul nu are vârstă.

Fiecare vârstă are avantajele ei. Cei tineri au mai mult timp liber și văd în voluntariat și o sursă de învățare. Cei mai în vârstă au o capacitate mai mare de a ajuta, chiar dacă au mai puțin timp la dispoziție și mai multe responsabilități. Fiecare poate aduce contribuția sa.

Majoritatea organizațiilor neguvernamentale expozante în cadrul ONGFest au nevoie de voluntari, au nevoie de sprijinul tău pentru a face mai mult bine. Iar nevoia ta de a face bine își poate găsi o cauză sau un grup de oameni pentru care vei vedea că merită să îți dedici o parte din timpul și energia ta.

Un simplu pas- o plimbare prin parcul Herăstrău, sâmbătă și duminică, pentru a afla despre ceea ce fac organizațiile participante poate fi un bun început. Și dacă mai apoi povestești și familiei, prietenilor și colegilor tăi despre lucrurile bune și interesante pe care le-ai aflat, ești aproape voluntar. Pentru că organizațiile au nevoie de comunicatori, au nevoie de un număr cît mai mare de oameni care să afle despre ele.

La ONG Fest 2017, vei întâlni organizații care lucrează cu și pentru copiii mai mult sau mai puțin norocoși, care încearcă să le ofere o șansă în plus acestora. Știm cu toții că investind în copii (chiar și în copiii altora), investim de fapt în viitorul nostru și al societății în care trăim. Sau poate te interesează să afli cum poți contribui pentru ca strada, orașul sau parcul tău preferat să arate mai bine, să fie mai curate și mai puțin poluate.

Sau poate pur și simplu te-ai săturat să aștepți ca autoritățile să rezolve când și cum au ele chef problemele cu care comunitatea ta se confruntă și vrei să afli cum te poți implica astfel încât cei pe care îi plătești din taxele tale să își facă bine treaba.

Vei descoperi la ONG Fest o mulțime de voluntari care vor veni acolo să îți vorbească despre ceea ce fac ei prin intermediul organizațiilor cărora își dedică o parte din timpul lor. Vei vedea că sunt oameni la fel ca tine, cu aceleași probleme și griji, dar care au descoperit că făcând ceva împreună cu alți oameni ca ei, pentru oameni ca ei sau pentru oameni diferiți, îşi oferă un sens nou în viață și bucuria de a trăi împreună cu ceilalți. Unii ar numi asta patriotism sau spirit civic. Ei o numesc voluntariat.

Fii cu ei. Sau ca ei.

Hai la ONG Fest!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu