Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On July - 25 - 2011

ONGFest este, asa cum sugereaza si numele, un festival al ONG-urilor din Romania prin care se prezinta initiativele societatii civile, atat vizitatorilor, posibililor voluntari, cat si sectorului privat. ONGFest este organizat de “Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile” in cadrul proiectului PROMETEUS – Promovarea economiei sociale in Romania prin cercetare, educatie si formare profesionala la standarde europene. „Fundatia pentru Dezvlotarea Societatii Civile” (FDSC) este o „organizatie pentru organizatii”, cu alte cuvinte, un mare sustinator al sectorului nonguvernamental din Romania care ajuta la sporirea gradului de popularitate al ONG-urilor in randul cetatenilor.

ONGFest este un prilej de voie buna si sarbatoare, deoarece peste 600 de organizatii participante la acest festival au ocazia de a arata lumii pentru ce lupta, cum lupta si de ce este important ca cetatenii sa se implice. Vizitatorii au astfel ocazia sa afle despre aceste initiative si sa gaseasca o modalitate de implicare in sectorul non-profit pe gustul lor. Conceptul ONGFest-ului mizeaza atat pe componenta de spectacol stradal cat si pe implicarea si sporirea interesului cetatenilor. Intr-o fraza, „Se doreste activarea spiritului civic si determinarea membrilor comunitatilor locale de a se implica in solutionarea problemelor de ordin social.”

Timp de 3 zile, atat cat dureaza festivalul in fiecare oras, ONG-urile participante au fiecare cate un stand pe care il amenajeaza cat mai atractiv, aratand ceea ce reprezinta si pentru ce lupta. Prin acest mod, pot arata lumii si pot face cunoscute activitatile intreprinse, sperantele, planurile de viior, lipsurile cu care se lupta. Pe langa acest stand, fiecare ONG organizeaza diverse activitati prin care incearca sa atraga atentia vizitatorilor si sa le transmita energie pozitiva pentru a se putea implica si ei in proiecte derulate: dezbateri, evenimente cultural-artisitce,  concursuri sau tombole.

Vizitatorii se pot bucura admirand si afland ceea ce sectorul non-profit a realizat, se pot informa in legatura cu posibilitatile de a ajuta si de implicare, pot participa la workshopuri, la seminarii, pot admira dansuri traditionale, spectacole de teatru, pot participa la ateliere sau tombole organizate special de ONG-urile participante.

ONGFest este benefic atat pentru vizitatori cat si pentru ONG-uri pentru ca fiecare pleaca mai increzator si mai incarcat pozitiv, fiind mai atins de catre ceea ce se poate face pentru lumea in care traim, ONG-urile atragand atentia vizitatorilor care pe langa faptul ca pleaca mai informati si mai ganditiori la ceea ce pot schimba, se antreneaza si in fel de fel de activitati.

Anul acesta, organizatorii ONGFest aduc ceva nou. Pentru a ajuta si pentru a face cunoscute cat mai multe initiative, ONGFest se transforma in caravana, reusind ca proiectele organizatiilor nonguvernamentale sa isi faca cunoscute initativele in 10 dintre orasele Romaniei, dupa cum urmeaza:

  •  Bucuresti – 9 – 11 septembrie
  •  Iasi, Bacau – 17 – 18 septembrie
  •  Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova – 24 – 25 septembrie
  •  Cluj – Napoca, Oradea – 1 – 2 octombrie
  •  Timisoara – 8 – 9 octombrie
  •  Constanta – 15 – 16 octombrie

Ceea ce inseamna ca exista un prilej de bucurie mai mare atat pentru ONG-uri cat si pentru vizitatori! Caravana ONGFest devine astfel o platforma de comunicare intre trei sectoare: sectorul public, sectorul de afaceri si sectorul nonprofit, facilitand comunicare dintre ONG-uri si cetateni, cat si comunicare dintre ONG-uri si instituii publice si companii.

Daca faci parte dintr-un ONG si vrei ca initiativele voastre sa fie cunoscute, atunci grabiti-va sa va inscrieti la ONGFest pana pe data de 31 iulie 2011.

Daca nu faci inca parte dintr-un ONG sau faci parte si vrei sa afli ce se intampla pe la alte organizatii, nu uita sa dai o fuga la ONGFest. Noi vom fi acolo, sustinand Asociatia Young Initative si vom reveni cu detalii despre o experienta care se anunta foarte frumoasa si promitatoare.

Pentru mai multe detalii despre ONGFest, click me!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu