Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Tânăr antreprenor? Acum este șansa ta! | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On March - 24 - 2012

Eşti tânăr şi cu iniţiativă ? Atunci Erasmus pentru tineri antreprenori, este exact un program în care ţi-ai dori să te implici !

Cum şi de ce ?

Program lansat de Comisia Europeană – Directia Generala Intreprinderi si Industrie, Erasmus pentru tineri antreprenori promovează schimburile de experienţă şi informaţii între antreprenori, creează  reţele, prin accentul pus pe cunoştinţele si experienţa împărtăşită între antreprenori din diferite state europene şi ajută la creşterea şanselor acestora de a accede pe piaţă şi de a-şi găsi potentiali parteneri.

Obiectivul principal al proiectului este oferirea unui job-training pentru noii antreprenori din întreprinderile mici si mijlocii din UE. De asemenea, se acordă sprijin financiar noilor antreprenori pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi de subzistenţă (în special pentru cazare) pe perioada vizitei.

Programul oferă  asistenţă practica şi financiară noilor antreprenori care petrec o perioadă îimpreună cu antreprenorii experimentaţi din UE, între o luna şi şase luni, legătura între aceştia stabilindu-se prin intermediul organizaţiilor intermediare competente pentru a oferi sprijin (Camere de Comerţ, incubatoare de afaceri etc), activităţile acestora fiind coordonate de  First Elements Euroconsultants Ltd, care este structura-suport pentru program.

Pentru cine ?

Proiectul este dedicat persoanelor dornice să îşi pornească propria afacere, sprijinită pe o idee şi motivaţie solidă sau celor care au iniţiat deja o afacere în ultimii 3 ani. Criteriile de eligibilitate cer persoanelor care doresc să se înscrie  să fie rezidenţi permanenţi într-unul din statele membre ale UE, să demonstreze un suport educaţional şi profesional solid şi să aibă o idee de afaceri viabilă şi să aibă capacitatea şi disponibilitatea de a suplimenta fondurile UE, pentru acele cheltuieli care le depăşesc.

Cum te poţi înscrie ?

Înscrierea se face simplu prin completarea unui raport online şi stabilind contactul cu organizaţia de intermediere pe care fiecare candidat o va alege, principala condiţie de înscriere fiind cetăţenia europeană.

“Antreprenorii noi si cei experimentati vor candida pentru program prin site-ul www.erasmus-entrepreneurs.eu, şi vor stabili contactul cu organizaţia de intermediere pe care o doresc. Cand se ajunge la o întelegere (planuri de lucru, sarcini, responsabilităţi), se poate realiza vizita în străinătate. Mai multe detalii pot fi găsite în Ghidul Solicitantului şi la secţiunea Frequently Asked Questions. ”

Pentru mai multe detalii nu ezitati să contactaţi support@erasmus-entrepreneurs.eu sau entr-entrepreneurship@ec.europa.eu

 

 

Articole asemanatoare:

4 Comentarii

  1. […] Tanar antreprenor? Acum este sansa ta! […]

  2. […] Tanar antreprenor? Acum este sansa ta! […]

  3. […] Tanar antreprenor? Acum este sansa ta! […]

Posteaza un comentariu