Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Engleză pentru viaţă – programul de voluntariat pentru pasionaţii de limba engleză | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On April - 21 - 2013

525408_10151412853736225_1589130915_nAsociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a lansat un program de voluntariat dedicat tinerilor pasionaţi de limba engleză şi de…predat. Organizatorii îşi doresc să asigure copiilor din mediile defavorizate şansa de a cunoaşte limba engleză, având în vedere posibilităţile destul de limitate ale acestora pentru a participa la cursuri în afara celor predate în sistemul formal de educaţie.

Pe lângă cunoştinţele predate în cel mai nou program marca Shakespeare School, voluntarii se vor ocupa şi de ceea ce înseamnă dezvoltarea inteligenţei emoţionale a discipolilor lor, precum şi formarea caracterului participanţilor. Aşadar, doritorii trebuie să fie buni vorbitori de limba engleză (scris, citit), dar nu este necesar să aibă studii în domeniu sau certificări. Pot proveni din medii diferite: elevi sau studenţi ori pot fi simple persoane care îşi doresc să folosească într-un scop nobil abilităţile lingvistice pe care le posedă.

Criterii de eligibilitate

– să ai cunoştinţe foarte bune de limba engleză;

– să-ţi placă să predai şi să fii entuziasmat de casino online munca în folosul copiilor;

– să fii punctual, flexibil, ambiţios şi deschis la noi provocări;

– să crezi din tot sufletul că poţi schimba viitorul copiilor;

– să pui suflet în fiecare activitate pe care o pregăteşti;

Programul tău de voluntariat

– vei participa la un training unde te vei familiariza cu metodele de predare Shakespeare School;

– vei merge în centrele pentru copiii care provin din medii defavorizate;

– vei acorda o atenţie deosebită la construirea încrederii în sine;

– vei transmite valorile care ne definesc: fair-play, spirit de echipă, empatie, toleranţă, grijă şi respect pentru cei din jur, optimism şi o stare pozitivă de spirit;

vei contribui la dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copiilor pe care-i vei întâlni;

Procedura de înscriere

Până în data de 1 mai 2013, va trebui să trimiţi un CV şi o scrisoare de intenţie, în care să motivezi de ce te consideri persoana potrivită pentru acest rol.

Adresa de email este: info@shakespeare-school.ro .

Mai multe informaţii despre Asociaţie găseşti aici şi aici.

Articole asemanatoare:

2 Comentarii

 1. Adi says:

  Ne-am obisnuit cam prost cu voluntariatul asta. Sa mergi in centre cu copii defavorizati si sa predai limba engleza presupune un efort care trebuie platit project-based. Daca proiectul beneficiaza de vreo finantare, ar trebui sa includa si salariile pentru profesorii de care depinde, de altfel, succesul proiectului. Altfel imi suna ca si cum cineva vrea sa faca bani pe spinarea mea. No, thanks.

 2. Eliza Vaş says:

  Adi, de ce consideri că o persoană care se implică în astfel de proiecte, ar trebui plătită? Dacă ar fi să mergem după acelaşi raţionament, toţi oamenii ar trebui să fie plătiţi project-based: studenţii din asociaţii, tinerii care dezvoltă proiect and so on…

  Nu ţi se pare că se teme tocmai valoarea cuvântului “voluntariat” în momentul în care te legi de remuneraţie?

  Şi-apoi, tinerii care fac asta, nu e ca şi cum nu ar primi nimic în schimb. Până la urmă, fac practică într-o asociaţie de renume, primesc o recunoaştere a activităţii desfăşurate şi vor interacţiona cu diferiţi oameni.

  Dacă o activitate nu este plătită, nu înseamnă că nu poate aduce beneficii de alte natură.

Posteaza un comentariu