Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On March - 27 - 2013

Brigada de Voluntari dă startul în luna aprilie primului proiect marca BDV, însă şi singurului logo_bdvproiect din ţară destinat tuturor voluntarilor – Volunteers Fest.

Volunteers Fest este un festival dedicat relaxării și binedispunerii voluntarilor cu vârsta cuprinsă între 16 şi 24 de ani, prin intermediul activităților organizate pe parcursul a patru săptămâni tematice: creativă, educativă, aplicativă și sportivă.

Ce vă pregăteşte Volunteers Fest

Pe parcursul lunii aprilie vor avea loc diverse activităţi din diferite domenii, de aceea festivalul este structurat în patru săptămâni semnificative:

– săptămâna creativă : fotografie și origami, handmade și reciclare creativă, improvizație și dansuri sunt doar câteva dintre workshop-urile pregătite. Participanții sunt invitați să-și descopere talentul ascuns sau pur și simplu să se bucure alături de ceilalți de prezența unor oameni cu experiență, talentați și încântați să ofere o mică parte din cunoștințele pe care le au în domeniu. Scopul workshopurilor este dezvoltarea creativităţii, precum şi descoperirea de noi pasiuni.

– săptămâna educativă: este dedicată pregătirii și dezvoltării abilităților tinerilor participanți prin traininguri ce vizează domenii precum „Public Speaking”, „Leadership”, „Social Media”, „Vânzări” sau  „Organizare de Evenimente”.

-săptămâna aplicativă: participanţii la festival trebuie să îşi demonstreze  abilitatea de a lucra în echipă, dar şi creativitatea prin participarea la un concurs propus de partenerii Volunteers Fest, iar cele mai bune proiecte vor fi premiate.

-săptămâna sportivă: dedicată tuturor pasionaților de mișcare. Pe parcursul acestor zile, echipele înscrise vor participa la ”Olimpiada Voluntarilor” și vor avea ocazia de a lua parte la campionate de fotbal, baschet, volei și curse unde măiestria sportivă va fi premiată. Pe lângă aceste activități vor fi organizate jocuri și pentru spectatorii veniți la eveniment.

 

Deschiderea festivalului va avea loc pe 1 aprilie, cu o piesă de teatru susținută de ARTFusion unde sunt invitați în scenă atât spectatorii, cât și voluntarii implicați în organizarea festivalului. Piesa de teatru va fi pusă în scenă în Open Pub începând cu ora 18:30.

Pentru înscrieri, precum şi pentru alte informaţii puteţi consulta site-ul BDV , site-ul oficial Volunteers Fest sau pagina de facebook

 

***

Brigada de Voluntari este o organizaţie non-profit, care oferă suport organizatorilor de evenimente şi organizează propriile evenimente pentru voluntari. Din 2008, Brigada de Voluntari lucrează alături de organizatorii din domeniul divertismentului, cultural, sportiv sau cu impact social.

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu