Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On February - 26 - 2014

Alexandra BurduleaÎn mai puţin de o lună, Volunteers Fest îşi va deschide din nou porţile. Echipa Blogunteer a tras puţin cu ochiul şi a stat de vorbă cu Alexandra Burdulea, PR Manager al evenimentului, pentru a afla cum va fi această nouă ediţie.  Cel mai mare cros dedicat voluntarilor, un meci de laser tag, un workshop de space painting sau un training de PR sunt doar o parte dintre activităţile care vor avea loc. Vă invităm să citiţi această scurtă “incursiune” în ediţia din 2014 a festivalului:

Volunteers Fest este o iniţiativă relativ nouă, anul acesta urmând să se desfăşoare cea de a doua ediţie. De unde a pornit această idee?

Volunteers Fest este ideea lui Ionuț Tunaru, fondatorul Brigăzii de Voluntari, iar cea de-a doua ediție se datorează atât echipei de anul trecut, cât și echipei din acest an. Am pornit la drum cu gândul să oferim o recompensă tuturor celor care pe perioada anului își dedică timpul liber ecologiei, animalelor sau organizării de evenimente. Ceea ce înseamnă că indiferent de domeniul de activitate, toți voluntarii sunt așteptați la Volunteers Fest pentru o porție de creativitate, educație, spirit de echipă, sport, dar și distracție.

Care este echipa din spatele proiectului şi ce vă motivează în organizarea unui astfel de eveniment dedicat voluntarilor?

Volunteers Fest 2014Echipa din spatele proiectului este formată din 23 de voluntari, cel mai mic are vârsta de 16 ani și cel mai ”vârstnic” are 27 de ani. Suntem o mică familie, având în vedere că lucrăm împreună de câțiva ani, atât în Brigada de Voluntari, cât și în cadrul Volunteers Fest. Motivația noastră este simplă: zâmbetul voluntarului la final de activitate. Pe parcursul anului trecut, am văzut peste 800 de oameni în cadrul festivalului, iar zâmbetele lor sunt unice. Ne place să învățam unul de la celălalt, să oferim din experiența noastră și să încurajăm câți mai mulți studenți să voluntarieze.

De ce ar trece un voluntar pragul Festivalului? Ce noi experienţe şi abilităţi ar putea deprinde?

Volunteers Fest este ocazia voluntarilor de a se bucura de un festival dedicat activității lor. În ceea ce privește noutățile aceste ediții, am pregătit multe workshopuri, traininguri, activități sportive și chiar un Treasure Hunt pentru a-și testa creativitatea, spiritul de echipă, cunoștințele generale și, bineînțeles, pentru a afla cât mai multe informații despre domeniul preferat. Ultima noutate este reprezentată de Crosul Voluntarilor, urmată de partida de laser tag și escaladă în sală.

Spuneţi-ne mai multe despre cea de a doua ediţie a Volunteers Fest care va începe în martie. Câte activităţi vor fi şi care sunt principalele tematici?

Anul acesta, Volunteers Fest se desfășoară în perioada 24 martie – 6 aprilie și este format din Zilele Creative, Zilele Aplicative, Zilele Educative și Zilele Sportive.

Pentru deschiderea festivalului, pe data de 24 martie, la Impact HUB, am pregătit cele mai bune filme de animație proiectate în cadrul Anim’est, iar la închiderea evenimentului, pe 6 aprilie toți participanții sunt așteptați la Volunteers Fiesta în Anton Pub.

Brigada de Voluntari - RHCPÎn ceea ce privește activitățile pregătite pentru voluntari, pot enumera workshop-uri de jonglerie, space painting, reciclare creativă sau ateliere cu instrumente muzicale în perioada 25-28 martie, un Treasure Hunt în weekendul 29-30 martie și traininguri de comunicare și PR, organizare de evenimente, fundraising pentru ONG-uri sau dezvoltare personală pentru zilele 31 martie-4 aprilie. Iar pentru 5-6 aprilie, am pregătit cel mai mare cros dedicat voluntarilor, precum și un meci de laser tag și escaladă în sală.

Cine sunt trainerii care vor susţine workshop-urile anul acesta? La ediţia trecută, spre exemplu, când am participat şi eu, am avut un trainer experimentat din echipa inventeaza.ro.

Și anul acesta ne bucurăm de traineri cu experiență, dornici să împărtășească cu voluntarii informații despre domeniul preferat. Pentru Zilele Educative le-am invitat pe Cristiana Ionescu (Dreamcatchers Romania) va susține un training despre fundraising-ul pentru ONG-uri, Cristina Cotoi (inventeaza.ro) ne va învăța despre project management, Raluca Georgescu (Gala Premiilor eCommerce) va vorbi despre antreprenoriat și leadership, iar Simona Barbu (Festivalul George Enescu) va povesti despre comunicarea în cadrul unui festival de anvergură. În cadrul Zilelor Creative ne vom pune creativitatea în mișcare alături de Raluca Paul (reciclare creativă), Gabriela Milodin (dansuri), Florin Bădiță (space paiting), Mihai Axinte și Domițian Baicu (atelier de instrumente muzicale) și Mădălina Tufaru (jonglerie).

VF 2013Aveţi o amintire frumoasă de la prima ediţie a festivalului care merită împărtăşită cititorilor Blogunteer?

Amintiri din cadrul primei ediții sunt multe și toate sunt frumoase. Pot spune că am rămas impresionată de curiozitatea voluntarilor și de dorința lor de a învăța cât mai multe despre domeniul de lucru preferat. Un moment ce mi-a rămas în minte a fost la premierea voluntarilor care au câștigat premiul oferit în cadrul Săptămânii Aplicative, erau fericiți fiindcă filmulețul lor a fost apreciat.

Cum vă propuneţi să dezvoltaţi Volunteers Fest pe viitor?

Pe viitor, ne dorim să organizăm un festival al voluntarilor în cât mai multe orașe din România pentru ca toți voluntarii să se bucure de activități creative, educative, aplicative și sportive. Până la următoarele ediții din festival, vă așteptăm în perioada 24 martie – 6 aprilie la Volunteers Fest pentru o distracție pe cinste.

Articole asemanatoare:

Categorii: Highlighted, Interviuri

Posteaza un comentariu