Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On March - 5 - 2013

4779932765_9b2b0b4f9d_zStatisticile arată că, în acest moment, România este cotată cu un risc de sărăcie de 46% – cel mai mare din Europa – iar aceasta, ca şi excluziunea socială, afectează 48,7% dintre copiii români.

Aceştia sunt copii fără copilărie, fără jucării şi fără zâmbete…

O veste bună este că Asociaţia Know, Grow, Share & Change Community – KGSC Community desfăşoară în această perioadă campania de strângere de fonduri “Salvează o copilărie, salvând o jucărie!”, destinată înfiinţării primului centru de colectare şi recuperare a jucăriilor vechi si uzate din România.

Atelierul de jucării GEPETO va fi primul centru de acest fel, în cadrul său, jucariile vechi şi uzate, donate sau colectate de la persoane fizice şi companii urmând să fie sortate, reparate şi igienizate, iar ulterior, donate direct către copii saraci sau cămine, gradiniţe, ONG-uri.

Mai mult, în cadrul Atelierului GEPETO se vor înfiinţa cel putin două locuri de muncă pentru mame singure sau cu mulţi copii.

Obiectivul campaniei “Salvează o copilărie, salvând o jucărie!” este strângerea sumei de 5000 de euro, necesară închirierii, amenajării şi dotării corespunzatoare a spaţiului de funcţionare a atelierului.

„Ne propunem să strîngem online casino această sumă cu sprijinul celor care înţeleg cât de traumatizantă poate fi viaţa acestor micuţi de lângă noi, care, datorită stângăciei şi greşelilor oamenilor mari, sunt privaţi de cel mai important mod de a invăţa, de a descoperi lumea, şi anume jocul, jucăriile ”, spune Alexandra Laptoiu, managerul de proiect.

Acele persoane sufletiste care doresc să se alature acestui proiect au la dispoziţie mai multe căi de donaţie:

–          prin Paypal, accesibil de pe site-ul asociaţiei www.impreunaincomunitate.ro

–          în numerar sau online in contul asociaţiei: RO39BTRL04301205W57819XX, Banca Transilvania – Sucursala BT Unirii – cu menţiunea „pentru atelierul de jucării”

–          accesând platforma caritabilă www.dardindar.shopmania.biz

Companiile care doresc încheierea unui contract de sponsorizare sunt rugaţi să transmită un mesaj pe adresa office@impreunaincomunitate.ro.

523128_555051451173018_232846479_n

KGSC Community este o asociaţie orientată spre crearea şi susţinerea mecanismelor de rezolvare a problemelor sociale prin implicarea actorilor din comunitate (cetăţeni, întreprinderi, administraţia locală, instituţii de învăţământ şi servicii sociale, instituţii de cult  etc), care are drept scop promovarea prin acţiuni şi proiecte a abordării integrate şi durabile a dezvoltării comunităţilor din mediul urban si rural.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu