Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On September - 23 - 2011

Acum ai sansa de a contribui la infiintarea unui atelier de artterapie pentru copiii cu sindrom Down, autism, ADHD si dizabilitati fizice din Sectorul 4, prin intermediul proiectului “Prin arta zambim copiilor”. Dar pentru ca acest lucru sa se intample este nevoie de votul tau si al prietenilor tai!

Proiectul a trecut de toate etapele de evaluare calitativa, iar acum se afla in ultima, cea a votului publicului. Proiectele cu cele mai multe voturi sunt declarate castigatoare si primesc finantarea necesara. Cu 1 vot si 1 share poti aduce proiectul mai aproape de realizare. Fiecare pas, oricat de mic, este important si aduce art-terapia mai aproape de copiii cu dizabilitati din Sectorul 4.

 

Ce este proiectul “Prin arta ambim copiilor”?

Proiectul “Prin arta zambim copiilor” are ca partener Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti si Biblioteca Metropolitana Bucuresti si isi propune sa infiinteze un atelier de creatie in regim de antreprenoriat social in cadrul Centrului pentru Copil cu Handicap “Harap-Alb” din Sectorul 4. Practic, in cadrul atelierului copiii ajutati de voluntari si personalul centrului vor realiza diverse obiecte handmade pentru Craciun, Paste, 1-8 martie si 1 iunie, urmand ca acestea sa fie comercializate, iar veniturile sa revina centrului. In acest fel centrul isi va creste capacitatea de autosustinere financiara, pe de o parte, iar copiii vor beneficia de art-terapie, deosebit de importanta pentru majoritatea dintre ei, pe de alta parte.

Ideea acestui proiect a luat nastere ca urmare a unei discutii cu personalul centrului beneficiar legata de lipsa resurselor financiare si materiale, dar si din dorinta de a contribui la reabilitarea si integrarea sociala a copiilor. Cum arta este o forma de manifestare si de dezvoltare (artterapie), ea poate ajuta la exprimarea emotiilor si la dezvoltarea personalitatii copiilor.

 

Detalii complete proiect: http://raiffeisencomunitati.ro/proiecte/prin-arta-zambim-copiilor/

 

De ce as vota acest proiect?

  • Pentru ca vei putea oferi copiilor cu dizabilitati din cadrul Centrului “Harap-Alb” conditii decente, pe termen lung, centrul urmand a-si creste considerabil capacitatea de autofinantare in maxim 2 ani de la implementarea proiectului;
  • Pentru ca vei ajuta copiii cu sindrom Down, autism, ADHD, dar si pe cei cu diverse dizabilitati fizice sa isi amelioreze o parte din simptome cu ajutorul ART-TERAPIEI;

 

Cum pot vota proiectul “Prin arta zambim copiilor”?

Pasul 1: Accesati site-ul oficial al campaniei – www.raiffeisencomunitati.ro , sectiunea Program de Granturi. Link direct: https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/

Pasul 2: Creati-va un cont de utilizator in numai 1 minut. Nu este necesara decat introducerea unui nume de utilizator si a unei parole.

Pasul 3: Validati-va contul accesand link-ul primit prin email la adresa furnizata la pasul anterior.

Pasul 4: Accesati din nou pagina programului de grant-uri. Selectati optiunea  “Proiecte depuse de ONG-uri” si faceti click pe regiunea Bucuresti de pe harta.

Pasul 5: La sectiunea Servicii Sociale cautati proiectul “Prin arta zambim copiilor” si bifati iconita rotunda din dreptul sau. Apoi mergeti la capatul paginii si apasati butonul VOTEAZA.

 

Felicitari, prin votul tau tocmai ai adus mai aproape de realizare atelierul de creatie pentru copiii cu dizabilitati din Sectorul 4! Iti multumim!

Nu uita sa le spui si prietenilor/colegilor tai!

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu