Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Se cauta voluntari pentru a construi… punti catre cunoastere! | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On November - 25 - 2010

Prin acest articol vreau sa lansez o provocare si un indemn atat pentru cei care fac deja parte din lumea volunariatului, cat si pentru cei care vor sa intre in aceasta sfera si sa guste din satisfactia de a fi voluntar.

Mai exact, vreau sa va vorbesc putin despre proiectul “Punti catre cunoastere”. Este vorba de un proiect amplu ce consta in infiintarea unui Centru de Lectura si Educatiei Non-Formala pentru copiii (cu varsta cuprinsa intre 3 si 18 ani) aflati la Centrul de Primire Urgenta Copil Abuzat din evidenta Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 4 Bucuresti.

Scopul acestui proiect este cresterea gradului de cultura si dezvoltarea armonioasa a copiilor intr-o societate cu resurse nelimitate la care ei pot avea acces. De asemenea, un obiectiv fundamental il reprezinta introducerea acestor copii in lumea tehnologiei si a informatiei. Astfel, cu ajutorul calculatoarelor si echipamentelor ce vor fi achizitionate prin acest proiect, beneficiarii vor avea ocazia sa invete sa utilizeze calculatorul la un nivel optim, dar si sa foloseasca Internetul responsabil.

Practic, se cauta voluntari care desfasoare activitati in fiecare saptamana pentru copii, activitati ce au ca scop dezvolatarea integritatii, creativitatii si originalitatii copiilor, oferire de cunostiinte privind utilizarea calculatorului, toate acestea intr-un cadru cat mai primitor.

Acest proiect este organizat de Asociatia Young Initiative si Biblioteca Metropolitana Bucuresti si finantat de Fundatia IREX (International Research&Exchanges Board), desfasurandu-se pe termen nelimitat.

Daca doresti sa te implici si sa investesti in cei din jurul tau, daca vrei sa vezi cum poti face parte din viata culturala si dezvoltarea unor copii care au nevoie, atunci fii voluntar la acest proiect. Mai multe informatii si formularul de inscriere il gasesti aici. Satisfactiile sunt pe masura si garantez ca feedback-ul pe care il veti primi de la copii nu se compara cu absolut nimic!

Eu una am aplicat, sper sincer sa fiu si selectata pentru ca imi place foarte mult ideea proiectului si mi-ar oferi din nou sansa de a lucra cu copii.

Articole asemanatoare:

Un comentariu

  1. Ana Miricescu says:

    In primul rand va salut, sunt o bunica de 62 ani, care are inca energia, disponibilitatea de a darui afectiune,disponibilitate de a munci atat cat imi sta in putere. Mi-ar place sa muncesc cu copii suferinzi sau intr-o institutie ce are o asemenea activitate, ca fost functiuonar administrativ pot sa fac multe in domeniul acesta, ori a usura suferintele celor mici, asa cum numai o bunica cu experienta o poate face. Din vara o sa am si masina mea proprie, am 26 ani experienta in sofat.
    Evident, toate acestea sunt disponibila sa le confirm prin acte, angajamente, ori, orice forma de testare ce se impune avand in vedere domeniul de activitate.
    Cu mult drag Bunica, 62 ani tel.0725314925

Posteaza un comentariu