Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Cum arată voluntarii Moşului? | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea Teodor On December - 25 - 2012

576329_569568443070195_1526038354_nMinuni se întâmplă zilnic, dar mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă. Într-o manieră subiectivă, toti credem sau ne dorim să credem în Moș Crăciun, de la mic la mare, îi cerem lucruri materiale sau spirituale, chiar dacă nu ne adresăm direct unui bătrânel simpatic cu barba lungă și îmbrăcat în roșu, ci uneori poate fi vorba despre un Moș Crăciun spiritual sau despre o persoana dragă sau mai multe care ne pot face fericiți în această perioadă.  Și ajutoarele Moșului…și lor trebuie să le fim recunoscători pentru atunci când ne primim darurile, căci numai ei știu cât au muncit pentru a ne face să zâmbim.

Anul acesta, o poveste despre magia sărbătorilor vine din orașul Pitești, unde ajutoarele Moșului au fost membri clubului Interact Pitești. Aceștia au ajutat-o pe Maria Iordache, o fetiță de 12 ani, să găseasca drumul spre o viață mai bună, mai sănătoasă și lipsită de griji. Deși se află la o vârstă fragedă, care pentru cei mai mulți copii este lipsită de griji, Maria a fost diagnosticată cu craniofaringiom – tumoră a hipofizei, ce necesită operaţie. Din nefericire, părinții ei nu puteau suporta costul unei asemenea operații, însă Moș Crăciun nu a uitat-o.

537569_569568263070213_1170084537_nClubul Interact Pitești,  a organizat un spectacol caritabil pentru Maria, unde magia a fost conturată de mentalistul Emil Drăgan, iar atmosfera a fost înviorată de tinerii talentați ai orașului Pitești care au susținut atmofera de sărbătoare cântând colinde si făcând frumoase urări spectatorilor. Tinerii interactieni, cu ajutorul sponsorilor Extensiv. SRL, Rotary Club Pitești, Profex Unico, au strâns o sumă considerabilă care o va ajuta pe Maria să se opereze și să se recupereze complet.

Dragi cititori, trebuie să învățăm de la ”voluntarii Moșului” că magia Crăciunului există în orice formă, iar noi trebuie doar să ne gândim la ce au nevoie cei din jurul nostru pentru a zâmbi. Nu este  vorba despre o jucărie sau un obiect de preț, poate nici măcar de lucruri prea mari, ci de lucrurile mărunte din viața noastră care ne încălzesc, o vorbă bună, o îmbrățișare, un mic ajutor umanitar pentru cei mai puțin norocoși pot transforma Crăciunul într-o adevărată magie. Și să nu uităm, orice voluntar poate fi considerat un ajutor al Moșului și orice om ar trebui să ”îl ajute pe Moș Crăciun” măcar odata, cred eu.

Până una alta, ce spiriduși ne mai povestesc cum au adus magia sărbătorilor în sufletele oamenilor ?

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu