Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Eliza Vaş On December - 20 - 2012

Săptămâna aceasta a avut loc un eveniment deosebit în Cluj-Napoca şi din pricina pregătirilor pentru şcoală n-am mai ajuns. Dar partea bună a acestui fapt e reprezentată de invitatul pe care-l avem astăzi pe blog – Mircea Vadan, unul dintre iniţiatorii platformei Use Together. Fără alte detalii, îi pasez tastatura lui Mircea şi îi urez bun-venit pe blog-ul nostru!

_________

Luni, 17 decembrie, ora 18, la Casa TIFF (Cluj-Napoca): suntem în freamăt, ultimele aranjamente înainte să începem evenimentul. El al patrulea din această toamnă și ultimul, chiar înainte de Crăciun, așa că ne-am gândit să îi dăm o temă specială. Se spune că devii mult mai fericit când ajuți alte persoane, mai ales dacă acestea sunt la nevoie.

La UseTogether generozitatea e foarte apreciată așa că am dat participanților la eveniment oportunitatea de a fi Moș Crăciun anul acesta! Împreună au contribut la două cauze: Grădinița Specială Malteză pentru copii cu dizabilitati neuromotorii și Centrul Creștin „Ruchama” pentru persoane fără adăpost. S-au strâns o mulțime de jucării, haine și cărți, mult mai mult decât ne așteptam, cu fiecare obiect adăugat ne creștea zâmbetul pe faţă. Chiar a fost cineva care nu putea să stea la eveniment, dar a adus câteva cutii cu haine pe care ni le-a încredințat.

De asemenea, la această ediție am avut un invitat special, Simona Serban, director executiv la Fundația Comunitară Cluj, care ne-a vorbit foarte frumos despre implicarea în comunitate, importanța acesteia și rezultatele minunate care pot să apără.

Luat de val, nu v-am povestit încă despre UseTogether, dar recuperez acum. UseTogether este o comunitate, o platformă online prin care oamenii au acces la resurse fără să fie nevoie să le dețină. Practic membrii au posibilitatea să împrumute, să schimbe și să doneze (sau să primească) obiecte în cadrul comunității. Ei adaugă obiecte pe care sunt dispuși să le folosească în comun și au acces la toate obiectele pe care ceilalți membri le-au pus pe site. Comunitatea se construiește în jurul valorilor de consum colaborativ, încredere și contribuție la comunitate.

Motto-ul UseTogether este: „It’s not about owning things, it’s about access to things.” Ideea a pornit de la constatarea că oamenii cumpără o sumedenie de lucruri pe care le folosesc doar de câteva ori după care sunt depozitate fără a mai fi folosite vreodată. Pe de altă parte, sunt persoane care ar vrea să împrumute unele lucruri, pe o perioadă scurtă, în loc să le cumpere.

Soluția noastră este o website unde membrii pot posta resursele pe care le pot oferi temporar și de asemenea ar putea crea o listă de lucruri de care au nevoie, cererea și oferta întâlnindu-se pe această platformă pentru a împlini dorințele tuturor. Abordarea sub forma unei comunități de membri bazată pe încredere și valori comune este o perspectivă întâlnită des in vestul Europei și despre care se vorbește în ultimii ani.

Dacă v-am facut curioși, sunteți la un click distanță de a afla mai multe: www.usetogether.ro

____________

Pentru mai multe imagini de la eveniment: https://www.facebook.com/UseTogether

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu