Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Ingrid Popescu On November - 15 - 2012

În fiecare an, UNICEF publică un raport intitulat “Starea copiilor lumii“. În 2013 tema acestuia va fi una inedită şi de interes în rândul populaţiei: copiii cu dizabilităţi. Cu această ocazie este organizat un concurs de videoclipuri  la care sunt invitaţi să participe tinerii până în 25 de ani din întreaga lume.

Tema

Cu sau fără dizabilităţi, toţi copii au aceleaşi drepturi. Cu toate acestea, cei din urmă înfruntă în permanenţă dificultăţi şi piedici puse de societate care nu fac decât să îi împiedice să se dezvolte normal.Adeseori aceşti copii ne sunt prezentaţi ca fiind slabi sau demni de milă. Acesta nu este decât un mod greşit de ai privi care ne influenţează în mod negativ comportamentul faţă de ei. Însă copii cu All students are required to take a 50 question driving tests at the BMV to obtain a casino online permit. dizabilităţi sunt, înainte de toate, copii. De aceea se caută noi perspective constructive care să deschidă ochii întregii lumi asupra diversităţii.

Cine poate participa ?

Oricine. Orice idee originală prezentată într-un mod unic şi creativ este binevenită. De asemenea, pot participa – chiar este de dorit –   persoanele cu dizabilităţi care pot oferi o imagine reală, bazată pe experienţa proprie, ori care cunosc cazuri de copii cu probleme şi pot spune prin intermediul filmuleţului de ce sunt aceştia speciali.
Pentru a participa trebuie să creezi un videoclip cu durata de un minut pe tema “copii cu dizabilităţi”,  care să prezinte însemnătatea pe care o are pentru tine expresia “It’s About Ability!”.  Filmuleţul poate avea orice formă. De la dramă la comedie, ficţiune, documentar sau animaţie.

Un juriu format din specialişti şi tineri din lumea întreagă vor alege clipurile finaliste. Acestea vor fi postate pe site-ul oficial UNICEF şi dintre ele va fi ales căştigătorul care va fi proiectat în cadrul campaniei “Starea copiilor lumii”.

Pentru înscriere trebuie să încarci filmuleţul pe unul dintre site-urile: YouTube, Blip, Dailymotion sau Vimeo, apoi să trimiţi un e-mail la adresa unicef.youthvideocontest@gmail.com cu link-ul la care poate fi găsit videoclipul şi datele tale personale. Data limită de trimitere a clipului este 15 decembrie 2012.

 

Site oficial: www.unicef.org

Sursă foto: www.dinf.ne.jp

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu