Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On December - 1 - 2012

Zilele acestea,  Asociaţia CONIL din Bucureşti organizează un eveniment dedicat copiilor, venirii Moşului şi Sărbătorilor de iarnă, devenit deja tradiţional: Festivalul Şcolilor, Grădiniţelor şi Cluburilor din Bucureşti – pe scurt, CONIL FEST 2012 (ediţia a VI-a).

Organizat şi în acest an la Palatul Naţional al Copiilor din Capitală în intervalul 1-2 decembrie, evenimentul are ca invitaţi peste o mie de copii de la grădiniţe şi şcoli private sau de stat.

Dintre aceştia, cei mai talentaţi sunt invitaţi pe scena Palatului Copiilor cu diverse momente artistice – dansuri clasice, moderne sau populare, recitaluri de muzică, reprezentaţii de teatru -, precum şi cu demonstraţii de arte marţiale. Intrarea la spectacole este liberă.

Până aici, nimic deosebit, poate! Dar ceea ce face ca acest eveniment să fie cu totul aparte este că, între copiii aşteptaţi în sală şi pe scenă se numără şi o serie de copii cu totul speciali, cei cu dizabilităţi (Sindrom Down, ADHD, autism, nevăzători). Aceştia participă la casino programele şi proiectele de integrare lansate în sprijinul lor de către Asociaţia CONIL de câţiva ani încoace, desfăşurate în cele câteva grădiniţe, before & after school, precum şi în cadrul unui Centru de Performanţă pentru copii.

Mai mult, Centrul de Performanţă CONIL este gazda unor cursuri de weekend cu acces gratuit, oferite copiilor talentaţi cu dizabilităţi sau cu posibilităţi materiale reduse. Activităţile se desfăşoară în fiecare sâmbătă sub coordonarea profesorilor – voluntari, care-şi oferă cu dragă inimă timpul şi cunoştinţele în cadrul cursurilor de arte plastice, origami, teatru, street dance, chitară, limbi străine, dezvoltare personală, mai nou astronomie ş.a.

Link util: //asociatiaconil.wordpress.com/2012/10/04/invitatie-la-cursurile-gratuite-de-weekend-ale-asociatiei-conil/

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu