Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On November - 4 - 2012

UPDATE: Câştigătorul concursului Blogunteer este Cristian Haldan care va intra în posesia biletului!

Vă spuneam într-o postare anterioară despre „Succes pentru România”.

Conferinţa de antreprenoriat dedicată tinerilor va avea loc pe 17 noiembrie, la Crystal Palace Ballrooms, în Bucureşti.

Pe scurt, oameni de succes ca Marius Ghenea, Sergiu Biriş sau Rucsandra Hurezeanu vor împărtăşi din experienţa lor profesională, iar participanţii vor putea afla informaţii valoroase despre principalele provocări ale unei afaceri: start, dezvoltare, finanţare, extindere sau vânzare.

De asemenea, vor avea ocazia să-şi construiască o reţea de contacte cu alţi tineri şi antreprenori de top, potenţiali parteneri dar şi surse de inspiraţie.

Pentru că şi noi, cei de la Blogunteer, încurajăm tinerii să se implice şi să caute noi oportunităţi de dezvoltare personală, vă invităm la un concurs cu premiul: un bilet gratuit pentru participarea la conferinţa „Succes pentru România”.

Mai exact, premiem spiritul de iniţiativă!

Iată cum şi ce trebuie să faceţi:

  • Descrieţi o acţiune voluntară pe care aţi iniţiat-o cu scopul de a produce o schimbare pozitivă în comunitatea voastră.
    Câteva exemple de astfel de acţiuni: strângeri de fonduri pentru un profesor sau coleg aflat în dificultate, acţiune de împădurire, de salvare a unor animale, organizarea unor expoziţii, etc.
  • Descrierea trebuie să fie cât mai obiectivă si să surprindă următoarele aspecte: contextul acţiunii, scopul, numărul de persoane implicate, rezultatele finale şi feedback-ul primit.
  • Data limită: 12 noiembrie 2012, ora 24:00
  • Trimiteţi-ne povestea voastră în secţiunea comentarii dedicată acestui articol.

Criteriile de jurizare vor fi:

  1. Relevanţa: măsura în care activitatea iniţiată răspunde unei nevoi/probleme
  2. Eficacitatea: măsura în care acţiunea şi-a atins obiectivele
  3. Impact: rezultatele, schimbările, efectele pozitive pe care le-a produs pe termen scurt, mediu sau lung
  4. Eficienţa: raportul dintre resursele investite şi rezultatele obţinute.
  5. Originalitatea: soluţiile inedite propuse pentru a îndrepta o situaţie.
  6. Numărul de persoane implicate

Vă aşteptăm comentariile! Puteţi câştiga un bilet la Succes pentru România, dar puteţi deveni şi  un exemplu de urmat pentru ceilalţi!

Mult succes!

Articole asemanatoare:

Categorii: Do-It-Yourself

3 Comentarii

  1. Cristian Haldan says:

    Relevanta /Context

    Iasul reprezinta un important centru universitar insa dupa finalizarea studiilor cei mai multi absolventi opteaza pentru a parasi orasul pentru ca nu reusesc sa isi gaseasca un loc de munca. Nevoia la care va raspunde acest proiect este cea a lipsei de practica in zona startarii si dezvoltarii afacerilor. Notiunile de “antreprenoriat” si “antreprenor” se regasesc tot mai mult in online, cat si la trainingurile desfasurate pe piata locala. Insa teoria fara practica nu este suficienta pentru că nu stimuleaza si nu determina invatarea din propriile greseli sau prin rezultate remarcabile. Proiectul nostru propune practica antreprenoriala care inglobeaza atat creativitatea, cat si un minim de cunostinte financiare si de management de proiect. Un alt aspect, neabordat inca pe piata locala, este crearea unui cadru de competitie sanatoasa (4 echipe vor concura prin materializarea mini-afacerilor), dar si lucrul in echipa (strategie comuna a fiecarei echipe, sedinte comune, asumarea
    greselilor)

    Scopul proiectului
    Proiectul își propune ca scop dezvoltarea culturii antreprenoriale îin rândul studenților din Iași prin implicarea acestora în dezvoltarea unor mini-afaceri sociale pe o durată limitată de timp.

    Obiectivele proiectului
    Obiective:

    1. Informarea unui numar de minim 3000 de studenți despre proiect;
    Dorim ca prin activitatile de informare să promovăm antreprenoriatul responsabil în rândul studenților ieșeni astfel încât în loc de permanenta căutare a unui loc de muncă să existe dorința de a înființa o afacere și creerea propriului job
    2. Selectarea a 20 de studenți participanți în vederea formării a 4 echipe care vor implementa câte o idee de afaceri, profitul urmând să fie donat unei cauze sociale.
    Schimbarea pe care o vizăm cu acest obiectiv este dezvoltarea abilităților practice de antreprenoriat responsabil. În ciuda activitățile atent planificate, în practică vor apărea noi obstacole pe care participanții noștri le vor trece demonstrându-și astfel abilitățile necesare unui antreprenor

    Grupul ţintă vizat
    Grupul țintă este reprezentant de :

    1. Studenți în an terminal de la facultățile cu profil economic;
    2. Studenți în an terminal de la alte facultăți.
    Pe scurt, ne dorim ca participantii la concurs sa fie stimulati sa devina antreprenori responsabili, avand la dispozitie un scop clar, un timp limitat si un buget bine stabilit.
    Ei isi pot descoperi mai bine limitele si potentialul.

    Echipa implicată în desfăşurarea proiectului
    1. Coordonator de proiect – Vicepresedinte JCI
    (coordoneaza si monitorizeaza activitatile)
    2. Asistent de proiect – Secretar General JCI
    (mentine legatura cu participantii si mentorii alocati)
    3. Reprezentant PR&MKt – membru
    (se ocupa de campania de informare si de parteneriatele media, trimite informari intermediare prin canalele de comunicare)
    4. Fund Raiser & Logistica – membru
    (atrage parteneri in proiect, asigura logistica si suportul necesar pentru implementarea mini afacerilor acolo unde este cazul)
    5. Specialist Business – membru
    (reprezentant pe partea de business plan din partea organizatiei)

    Rezultate
    Ca urmare a desfășurării proiectului am ridicat nivelul conștientizării în rândul stundenților asupra faptului că deschiderea unei afaceri în Iași reprezintă o soluție viabilă pentru dezvoltarea unei cariere

    20 de tineri au avut practica unui antreprenoriat responsabil.

    4 oameni de afaceri au fost implicati in activitati sociale si au transmis bune practici ce pot fi multiplicate ulterior de studenti

  1. […] Blogunteer premiază spiritul de iniţiativă […]

  2. […] Blogunteer premiază spiritul de iniţiativă […]

Posteaza un comentariu