Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home1/youngini/public_html/blogunteer/wp-content/plugins/seo-ultimate/modules/class.su-module.php on line 1195
Curs intensiv de formare pentru 60 de studenți | Blogunteer.ro

Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On February - 6 - 2015

Se tot vorbește în ultima vreme de schimbările pozitive pe care un număr tot mai mare de tineri încep să le întreprindă pe plan social și politic, pentru că nu se mai mulțumesc să privească evenimentele din fața unui laptop, ci le analizează, atrag atenția asupra oricărei declarații sau decizii care nu e gândită în interesul comunității, salută inițiativele care vizează progresul și acționează în consecință.

Aceștia sunt tinerii pe care Asociația Pro Democrația i-a avut în vedere când a demarat un nou proiect. Pentru a le valorifica energia, spiritul critic și dorința de a contribui cu soluții concrete, Asociația Pro Democrația organizează cursul  intensiv de formare  FII SIR! – FII CETĂȚEAN ACTIV, care se adresează studenților cu vârsta cuprinsă între 18 – 25 ani. Aceșia vor afla și vor înțelege mai multe despre cetățenia activă, despre buna guvernare și transparența decizională, dar și despre probleme care îi vizează personal, cum ar fi management-ul de proiect, management-ul timpului, elaborarea unui buget și gestionarea acestuia. Astfel, participanții vor învăța cum pot identifica o problemă în comunitate, cum se scrie un proiect și cum îl pot pune în aplicare.

Filme-documentare-despre-democratie-si-drepturile-omului--la-Bucuresti

Poți aplica indiferent de facultatea la care studiezi, dacă dovedești că ești implicat în problemele cu care se confruntă societatea și că ești determinat să găsești soluțiile potrivite.Pentru a putea participa, trebuie să trimiți pe adresa de email fiisir@apd.ro un CV și o propunere de proiect, sub forma unui eseu, prin care să vizezi rezolvarea unei probleme din comunitatea ta. Eseul trebuie să aibă cel mult o pagină și să expună problema abordată, scopul proiectului, precum și o serie de soluții pe care le propui spre rezolvare.

Data limită pentru trimiterea aplicației este 16 februarie 2015, ora 23:59.

Cursul de formare se adresează unui număr de 60 de studenți de la orice facultate din România și se va desfășura în trei perioade diferite, la care vor participa un număr de 20 de studenți, după cum urmează:

Primul curs – 20-23 februarie 2015;
Al doilea curs – 20-23 martie 2015;
Al treilea curs – 27-29 martie 2015;

Locația în care se va desfășura cursul este Valea Prahovei și Brașov.

Distribuirea participanților pentru cele trei cursuri se va face în mod aleator de către organizatori pentru asigurarea egalității de șanse și de gen.

Toate costurile sunt asigurate de către organizatori (cazare în camere duble, masă, transport dus-întors după cum urmează: bilet de tren clasa II-a, bon de benzina ștampilat după calculul 7,5% și bilet de autobuz/ microbuz).

Asociația Pro Democrația este o organizație non-guvernamentală cu  tradiție îndelungată în organizarea de proiecte care să informeze și să mobilizeze tinerii în activități în interesul civic. Înființată în 1990, APD are în prezent 31 de cluburi în care activează peste 1000 de cetățeni (voluntari și membri).

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu