Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Andreea-Ioana Niţescu On August - 18 - 2012

 Cine a spus că vara nu este  cel mai potrivit anotimp pentru distracție, momente frumoase petrecute alături de oameni din toate colțurile tării, cu siguranță nu a aflat despre USR Summer Camp!

USR Summer Camp
Summer Camp este un eveniment organizat de USR (Uniunea Studenților din România) în perioada iulie – septembrie în Costinești și se adresează studenților veniți aici în tabere printr-o serie de activități: cultură, sport, sănătate, traininguri și concursuri de frumuseţe.

Studenții, indiferent de zona din care provin, împărtășesc aceleași valori și ambiții și constituie, așa cum era de așteptat, grupul țintă al USR. Studenții reprezintă, de fapt, viitorul în plină dezvoltare, de aceea USR dorește să vină în completarea necesității studenților de a avea acces la o educație mai bună prin diferite metode, dar și la integrare socială. Activitățile desfășurate în Summer Camp se pliază perfect pe nevoile studentului din zilele noastre.

Activități sportive

Așa cum era de așteptat, sportul nu putea lipsi din calendarul unui student, deci cu atât mai mult nu putea lipsi de la Summer Camp. Mișcarea de dimineață și obieceiurile sănătoase se află la loc de cinste în programul Summer Camp. Zilnic au loc competiții sportive pe plajă (fotbal, volei), fiecare putând astfel să se bucure de soare făcând mișcare, consumându-și energia și hrănindu-se cu voie bună. De asemenea, câștigătorii acestor competiții primesc premii din partea partenerilor USR.


Sănătate

În completarea activităților sportive vin voluntarii de la Societatea Studenților în Medicină din București care promovează în stațiune aspecte cu care se confruntă tinerii: consumul de tutun, alcool, sedentarismul. Totodată, aceștia acordă o deosebită atenție educației sexuale și conduc o campanie pentru combaterea sendentrismului.

Educație

Chiar și pe perioada verii educația joacă un rol extrem de important. În cadrul Summer Camp sunt organizate o serie de traininguri cu scopul dezvoltării personale a participanților. Traingurile sunt axate pe nevoile de dezvoltare personală ale studenților și aduc un aport semnificativ, prin tehnici de educație non-formală care pun în valoare aptitudinile studenților.

Cultură și distracție

La USR Summer Camp, cultura și distracție vin împreună și oferă studenților un cadru perfect pentru a se destinde. Activitățile desfășurate în acest sector sunt pe gustul studenților, fiind și un cadru de manifestare a talentelor și pasiunilor. De aceea, din Summer Camp nu lipsesc muzica bună, serile de karaoke, concertele sau serile Academiei de Folk și Muzici Bune – unde tinerii talentați au prilejul de a împărăși această pasiune și cu alți iubitori de muzică.

Concursuri de Miss

În fiecare săptămână, USR organizează concursuri de miss, prin care studentele de pe litoral au ocazia de a-și expune frumusețea.

Pregătirile pentru USR Summer Camp au început cu ceva timp înainte de deschiderea oficială a sezonului 2012. Ceea ce ne-a impresionat încă o dată în aceast eveniment au fost voluntarii: puterea studenților de a găsi în muncă un prilej bun de a închieha prietenii, de a ajuta la stare de bine a altora dar și de autodepășire.

Am stat de vorbă cu Silvia Timișescu care ne-a împărtășit câte ceva din motivația și inspirația de a coordona un eveniment atât de amplu cum este USR Summer Camp 2012.

Când e vorba de un proiect la care ții…abia aștepți să te apuci de treabă și ai în minte atât de multe planuri, idei și strategii…îți creezi o imagine a ceea ce vrei tu să fie și motivația nu poate fi mai mare. Apoi…când efectiv începe proiectul, unele lucrurile ajung să nu meargă chiar așa cum le-ai vizualizat. Dar încerci să faci față provocărilor ce apar, încerci să găsești soluții problemelor care nu te așteptai să apară și simți cum ușor, ușor ești din ce în ce mai epuizat. Totuși, am reușit să găsesc o sursă de energie care cel puțin pentru mine, este una inepuizaibilă și anume: zâmbetele voluntarilor; zâmbete ce îți transmit bucuria și satisfacția lor atunci când încep să-și vadă rezultatele muncii depuse, entuziasmul pe care acestea le genereaza și nu în ultimul rând încântarea dată de prieteniile ce le-au legat aici în Summer Camp.

Chiar dacă sunt multe lucruri de spus despre Summer Camp, despre cum se leagă prietenii și cum se păstrează în suflet amintiri, un lucru este cert: studenția a rămas aceeași dintotdeauna – plină de aventură, energie, entuziasm, dedicare, prieteni și amintiri despre care vom vorbi peste ani.

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu