Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On March - 22 - 2012

În 2011, atunci când Mircea Neicu a ales să participe la Shakespeare School Essay Competition, a scris cum a ştiut el mai bine, din suflet, iar asta s-a văzut. Trebuie să ai încredere în tine şi în creativitatea ta, să munceşti pentru ca ideile tale să fie puse într-o gramatică corectă şi nu în ultimul rând, să participi.

Asşadar, ce a însemnat pentru el acest concurs? Îl lasam pe Mihai să vă zică. În prezent student la Lancaster University din Anglia, Mircea a fost de acord să fie protagonistul acestui interviu.

Ce a însemnat pentru tine câştigarea unui premiu la Essay Competition şi in ce fel te-a influenţat participarea la acest concurs?

Shakespeare School Essay Competition mi-a ghidat ambiţia spre un nou viitor academic. Şcoala de vară în Cambridge mi-a oferit posibilitatea de a descoperi o altă lume şi de a-mi reîndrepta privirea şi ţelul către Anglia. Datorită participării la concurs şi în consecinţă, câştigării premiului, am regasit curajul de a-mi depăşi limitele şi de a aplica la o universitate străină. În momentul de faţă, sunt student la o universitate de prestigiu în Marea Britanie şi realizez că mare parte din ce am facut până în acest moment şi ce o să fac în viitor este ca urmare a decizii mele de a participa la acest concurs.

De ce crezi că tinerii din România ar trebui să răspundă provocării de a participa la concursul nostru? Ce emoţii vor trăi? Ce sfaturi le-ai da?

Shakespeare School Essay Competition reprezintă o şansă unica de a expune în scris toate ideile, opiniile şi sentimentele capabile de a schimba lumea. Este oportunitatea de a dovedi întregii lumi şi propriei persoane că în fiecare dintre noi există ceva măreţ. Desigur, este o provocare, însă nu există victorie fără risc şi din acest motiv, emoţiile sunt un proces natural şi trebuie folosite spre propriul avantaj. Doresc să îndemn pe toţi cei care consideră că au pasiunea scrisului să încerce să fie ei înşişi, să nu uite că orice este posibil cu destulă ambiţie şi să încerce să dea tot ce au mai bun pentru un viitor măreţ.
Prin urmare „Follow your dreams”. În România, în afara graniţelor, totul e sa aveţi curajul să vă urmaţi visele, să faceţi ceea ce vă place mai mult şi să perseveraţi. La urma urmei, „Geniul este 1% inspiraţie şi 99% transpiraţie.”

Pentru participa la concurs, trebuie să trimiţi eseul tău până pe 28 martie. Mai multe informatii poţi citi pe: www.shakespeare-school.ro/concurs.

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse

Posteaza un comentariu