Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mara Dorofte On February - 1 - 2014

Ajuns la a VI-a ediție , concursul de eseuri organizat de Asociația Shakespeare School pentru Educație oferă oportunitatea de a participa la o tabăra de 2 săptămâni în Marea Britanie, tinerilor talentați și pasionați de limba engleză cu vârste cuprinse între 11 şi 20 de ani.

Concurenții sunt împărțiți pe două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-20 ani, termenul limită de înscriere fiind până pe data de 31 martie. Participanții se pot înscrie gratuit pe site-ul http://shakespeare-school.ro/. Tinerii sunt invitaţi să scrie un eseu creativ, original, care va fi jurizat de profesorii Shakespeare School, iar primele cele mai bune 30 de texte selectate vor fi ierarhizate în urma unui scurt interviu cu autorul lor.

shTema propusă pentru ediția de anul a acesta a concursului este descrierea unui sistem educațional ideal, pornind de la discursul TED al unui adolescent despre cum școala ar trebui să ne învețe sa fim fericiți și sa avem succes. De câțiva ani, concursul național se bucură de atenția tinerilor din toate județele, având peste 4500 de participanți anual. Concursul este inclus în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Ambasadorul competiției este Lorand Soares Szasz, business coach, trainer, speaker și antreprenor, un exemplu remarcabil de succes în carieră, a cărui  perseverența va fi un exemplu pentru tineri.

Caștigătorii de anul trecut au avut ca sursă de inspirație tema “O lume perfectă”, în opinia mea o sarcină destul de grea de îndeplinit, dar cu un rezultat demn de laudă. Pe poziția I s-au situat Lavinia Ioana Petrica (grupa 15-20 de ani) și Maria Malcica (grupa 11-14 ani ) care au împărtășit atât experiența concursului cât şi cea autentic englezească trăită în urma revendicării premiului. Cele două punctează în testimonialele lor faptul că procesul de creație al eseului și emoțiile dinaintea anunțării premianților le-au ajutat să se redescopere și să conștientizeze importanța şi frumusețea limbii engleze, pe care nu o valorificaseră atât de mult înainte.

“A defini experiența participării la Essay Competition în cuvinte obișnuite îmi pare apropiat imposibilului în sensul că totul s-a petrecut cu o rapiditate uluitoare, înțeleasă prin prisma uimirii și a încântării. Succesul a venit fulgerător, din momentul regăsirii propriului nume pe lista celor invitați la interviu, până la emoțiile decernării premiilor.” – Lavinia Ioana Petrica

“Pentru mine, experiența acestui concurs a fost unică și mi-a întrecut cu mult așteptările. Până la urmă, mi-a demonstrat ceea ce știam deja: că o limbă, odată ce nu mai e străină, te îmbogățește nu numai cu informații și cunoștințe, dar și cu experiențe și prietenii de neînlocuit.” – Maria Malcica

Așa că, dacă vă încadrați în limita de vârstă , nu ezitați sa participați la un concurs care vă stimulează atât spiritul creativ cât și cunoștințele de limba engleză. Poate doar faptul că vă dați frâu liber imaginației şi pășiți într-o zonă nouă vă va ajuta sa vă puneți mai ușor ideile pe hârtie și să vă exprimați mai bine. Și cine știe, poate chiar veți câștiga!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu