Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Mara Dorofte On December - 22 - 2014

Aflat la cea de a 7-a ediție, Shakespeare School Essay Competition provoacă toți tinerii, cu vârste cuprinse între 11 și 20 de ani, să trimită cele mai bune creații pe site-ul organizației, pentru a avea o șansă la marele premiu: două tabere de două săptămâni în Marea Britanie. Devenit deja tradiție pentru iubitorii de limbă engleză, concursul național de creație promovează ideile inovative și răsplătește eseurile originale cu premii în valoare de peste 5000 de euro.

Competiția este organizată pe două categorii de vârstă: 11-14 ani și 15-20 de ani. După selecția celor mai bune 30 de eseuri, profesorii Shakespeare School stabilesc ierarhia finală în urma unor scurte interviuri cu finaliștii. Concursul este inclus şi în Calendarul Activităților Educative al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Provocarea acestei ediții este: Think green, speak green, act green!

Eseul participanților constă într-un text în limba engleză prin care să își expună propriile idei cu privire la aplicarea unor metode prin care Pământul să fie o planetă verde. Concursul stimulează gândirea creativă, spiritul de inovație și originalitatea, cu speranța că viziunile tinerilor vor duce la idei de prezervare a Terrei pentru generațiile viitoare. Cele mai convingătoare idei, bine structurate și exprimate creativ în limba engleză, vor fi răsplătite cu două tabere în campusurile unor universităţi sau colegii britanice de top, dar și cu alte premii constând în produse electronice și obiecte care susțin ideea de sustenabilitate.

Anul acesta competiția va fi susținută de doi ambasadori care își asumă misiunea de a motiva participanții în depășirea propriilor limite:

Andrei Roșu, sportiv de anduranță, câștigător al Cupei Mondiale de Ultra Triatlon, exemplu de perseverenţă pentru tineri şi

3356

Lucian Mîndruță, jurnalist, scriitor, realizator și prezentator de televiziune, cu peste 24 de ani de experință editorială, exemplu de succes în carieră.

3357

Mai multe detalii despre temă și regulament se regăsesc pe pagina competiției, aici.

Articole asemanatoare:

Categorii: Diverse, Do-It-Yourself

Posteaza un comentariu