Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Blogunteer On March - 8 - 2015

Facultatea de Științe Politice a Universității din București, în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei și Institutul Francez le propune elevilor de clasa a douăsprezecea, din cadrul secțiilor bilingv franceză, un concurs care îi pune într-o postură inedită, aceea de a fi eurodeputat timp de un an. Pentru că vocea celor direct implicați contează, provocarea adresată tinerilor este să elaboreze programe prin care să aducă soluții pentru a susține educația și integrarea tinerilor pe piața muncii. În același timp, aceștia se familiarizează cu instituțiile europene și cu felul în care acestea iau deciziile care au impact asupra vieții cotidiene și își exersează cunoștințele de limba franceză.

Participanții vor lucra în echipe de câte 3-5 elevi, împreună cu un profesor coordonator. Întrucât subiectul supus dezbaterii cuprinde numeroase fațete, aceștia au calea liberă în alegerea tipului de program asupra căruia vor lucra (social, politic, cultural etc). Important este ca dosarul pe care îl vor înainta să aducă soluții creative și cu potențial de a fi puse în aplicare.

Concursul este compus din două etape: prima etapă este cea de selecție, pornind de la proiectele propuse de fiecare echipă și o etapă finală, în care vor fi selecționate 6 cele mai bune echipe.

Acestea vor trebui să își prezinte proiectul juriului și să îl convingă prin argumente că este cel mai bun.

Dosarele vor fi trimise la adresa ejf@fspub.unibuc.ro și trebuie să fie compuse din:

concoursfspub (4)• Un proiect de program/acțiune care ar putea să constituie inițiativa unui europarlamentar și care să propună soluționarea unei probleme cu care se confruntă tinerii. Proiectul trebuie să fie scris în limba franceză și să fie cuprins între 3000 și 4000 de cuvinte, inclusiv poze, desene sau alte materiale car pot servi drept suport în argumentare;
• O bibliografie a materialelor consultate (cărți, site-uri, reviste de specialitate) ;
• O prezentare a echipei, cu o scurtă biografie afiecărui membru;

Data limită de trimitere a proiectului este 18 martie la miezul nopții.

Finaliștii vor fi informați de selecție prin email până la data de 24 martie 2015.

Finala va avea loc pe 26 martie 2015 la Facultatea de Științe Politice a Universității București.

Cele șase echipe selectate vor avea astfel ocazia de a-și susține ideea oral, în fața juriului și a publicului, făcând apel la creativitate, inovație, spirit de echipă și, desigur, la cunoștințele de limbă franceză.

Și una dintre cele mai atractive părți ale proiectului sunt premiile propuse de organizatori:

Premiul de excelență: o excursie la Parlamentul European pentru toată echipa;
Premiul de creativitate: o tabletă pentru fiecare membru al echipei;
Premiul pentru sensibilitate la diversitatea culturală: un telefon mobil pentru fiecare mebru al echipei;

Celelalte trei echipe finaliste vor primi cărți și materiale care să îi ajute pe participanți în parcursul lor profesional.

Mai multe informații precum și regulamentul complet îl găsiți pe site-ul Facultății de Științe Politice: www.fspub.unibuc.ro/ejf.

Fiind convinși că nimeni nu este mai potrivit pentru a propune soluții pentru diversele probleme cu care se confruntă tinerii, vă urăm mult succes și inspirație!

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu