Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Vera Iurcu On February - 23 - 2012

“Promovarea drepturilor copiiilor și adolescenților din România și Italia – PRO-CHILD” este un proiect încheiat între România și Italia, co-finanţat de Uniunea Europeană, care ȋşi propune, ȋn primul rând, să apere şi să promoveze drepturile minorilor români, fiii imigranţilor plecaţi la muncă peste hotare.

Convinși că „Nimeni nu poate crește singur”, una dintre asociațiile din România, „Inimă pentru inimă” din Râmnicu. Vâlcea, invită la o conferință cu genericul „Voluntariat și responsabilitate socială”, în cadrul căreia se vor prezenta acțiunile derulate în cadrul acestui proiect pe parcursul unui an de la demararea acestuia.

Evenimentul va avea loc în data de 29.02.2012, în Sala Art Gallery, Grand Hotel Sofianu din Râmnicu Vâlcea, începand cu ora 10:00.

La conferință vor participa reprezentanți ale asociațiilor partenere, Asociaţia Spirit Românesc, Asociația Bambini in Romania și Corporativa Socială Interculturando, din Italia. De asemenea, sunt invitați membri ai instituțiilor centrale și locale, reprezentanți ai ONG-urilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul asistenţei sociale şi în domenii conexe, cât și ai societății civile, alături de voluntarii implicați în promovarea drepturilor copilului.

Principalele obiective ale conferinței vor fi:

• Prezentarea activităților derulate în cadrul proiectului Pro-Child, în județul Vâlcea;
•Proiecția, cronica și modul în care poate fi utilizat filmul de scurt-metraj, The  Company, în cadrul incubatoarelor de voluntariat;
• Voluntariatul la nivelul județului Vâlcea și inițiativele de responsabilitate socială  promovate de instituțiile publice locale.

Iar la final, voluntarii prezenți la eveniment își vor împărtăși experiențele de voluntariat și se vor desfășura dezbateri pe marginea celor discutate pe tot parcursul conferinței.

Problema adaptării la o societate și un mod de trai nou ale copiilor și adolescenților familiilor imigrante este  una abordată nu doar în cele două țări menționate mai sus, dar și în alte state în care tot mai mulți români au ales calea migrării. Nu sunt deloc străin. Sunt român din Spania”, „Eu nu sunt emigrant, emigranți sunt părinții mei. Eu am să mă întorc”. Inspirat de filmul „Un franco, 14 pesetas”, care urmărea vieţile imigranţilor spanioli din urmă cu 50 de ani, filmul documentar„Un euro, 3,5 lei” arată viaţa imigranţilor români plecaţi în Spania pentru a-şi face un rost. Filmul este regizat de Carlos Iglesias şi a fost prezentat în mai multe şcoli din Spania ca material didactic, cu scopul de a-i ajuta pe localnici să înţeleagă mai bine fenomenul imigrării.
Filmul îl puteți vedea aici: http://filmedocumentare.com/o-viata-de-roman-in-spania/

 

Articole asemanatoare:

4 Comentarii

  1. Andreea Munteanu says:

    Daca dorim sa participam, trebuie sa ne inscriem undeva?

  1. […] PRO-CHILD te invita la conferinta! […]

Posteaza un comentariu