Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Cristina Chelaru On February - 19 - 2012

Cluburi pentru tineri deschise în peste 150 de şcoli din ţară, activităţi şi iniţiative de succes, dar mai ales o Românie dintr-o altă perspectivă: activă şi implicată – sunt numai câteva dintre rezultatele campaniei naţionale România de Impact a Fundaţiei Noi Orizonturi, recent finalizată.

Desfăşurată în perioada 29 noiembrie 2011 – 1 februarie 2012, campania a promovat cea mai mare mişcare de tineret din ţară, Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT, deschise în peste 150 de şcoli.
România de Impact a dorit şi a reuşit cu brio să facă din implicarea tinerilor în comunitate, o soluţie de combatere a apatiei civice şi de dezvoltare durabilă a societăţii.

Cluburile IMPACT au devenit practic cea mai mare mişcare naţională de tineret, un program educaţional în care, anual, peste 3000 de tineri între 12 şi 18 ani, precum şi peste 400 de voluntari – adevarate poveşti de succes şi modele demne de urmat – se implică activ pentru binele comun învăţând, distrându-se, dar mai ales realizând proiecte în folosul comunităţii.

Cluburile IMPACT au  devenit un instrument puternic de schimbare socială, unde tinerii invaţă să identifice problemele din comunitate, să lucreze împreuna, să scrie şi apoi să implementeze proiecte ca soluţii la problemele găsite. Prin intermediul cluburilor, tinerii au posibilitatea să se dezvolte în patru domenii cheie: cetăţenie activă, angajare, antreprenoriat social şi online casino leadership. Anual, Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT realizează peste 380 de proiecte de serviciu în folosul comunităţii.

Astfel, peste 30 de proiecte de servicii în folosul comunităţii au fost promovate din iniţiativa tinerilor membri ai Cluburilor IMPACT. Prin aceste proiecte, tinerii îşi propun ca şi în 2012 să continue să puna România pe roţi prin propriile forţe. (Descrierea proiectelor este disponibilă şi pe pagina de Facebook a Fundaţiei Noi Orizonturi la
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.295961467112837.68134.131282633580722&type=3 )

IMPACT (acronim de la Implicare, Motivare, Participare, Acţiune, Comunitate, Tineri) este un program educaţional extracurricular derulat de Fundaţia Noi Orizonturi, având la bază o strategie de învăţare prin experienţă. Programul IMPACT este recunoscut ca model de bună practică de experţi internaţionali în domeniul dezvoltării tinerilor şi a fost dezvoltat la nivel internaţional prin cele 12 Cluburi IMPACT  deschise în Honduras, SUA sau în Republica Moldova.

Campania România de Impact a fost susţinută între alţii de regizorul Corneliu Porumboiu şi de actorul Tudor Chirilă, cei care au realizat spotul campaniei.

Pentru mai multe informatii despre programele Fundaţiei Noi Orizonturi: www.noi-orizonturi.ro, www.tabara-viata.ro, www.facebook.com/FundatiaNoiOrizonturi.

 

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu