Blogunteer.ro

Împreună spunem povestea voluntariatului din România!

bookmark bookmark
Anca Stefana On December - 16 - 2015

Luni, 14 decembrie, a avut loc cea de a V-a ediţie a Galei Naţionale a Voluntarilor, cel mai important eveniment de recunoaştere anuală a meritelor voluntariatului. O gală care nu oboseşte, ci încarcă cu energie şi optimism, o gală atipică în cadrul căreia se împart îmbrăţişări şi voie bună.

739763_806976642763138_3732963257220053955_oPeste 193 de aplicaţii au fost înscrise în cadrul competiţiei, fiind aleşi 98 de finalişti pentru cele 4 categorii: Proiectul de Voluntariat al anului, Voluntarul Anului, Coordonatorul de voluntari al anului, Centrul de Voluntariat al Anului.

Evenimentul, o călătorie prin experienţele de voluntariat ale anului care se încheie, îşi propune să îmbunătăţească nivelul proiectelor de voluntariat. Conform Ancăi Năstase, director executiv VOLUM, voluntariatul este un prim exerciţiu de democraţie, cel mai la îndemână pentru fiecare dintre noi este să facem prin noi înşine, fără a aştepta de la autorităţi.

România pe care o arată Gala Naţională a Voluntarilor este o Românie care arată că se poate schimba prin ea însăşi. Iată-i pe cei care lasă bine în urma lor:

 Voluntarul anului

Voluntarul anului în domeniul artă și culturăLatip Abdul-Cair – Biblioteca Pontus Euxinus Năvodari
În cele peste 336 de ore de voluntariat, Latip a creat o echipă bine-consolidată de actori, un Laborator de teatru, trei piese de teatru și multe spectacole pentru comunitate.

Voluntarul anului în domeniul corporativAdelina Nedelcu – pentru activităţile cu copii și vârstnici de la centrele de stat şi cele 400 de ore de voluntariat.

Voluntarul anului în domeniul educațieMălina Ioana Palade – Fundația de Sprijin Comunitar Bacău
Pentru cele  330 de ore de voluntariat dedicate copiilor din medii defavorizate, în care a reuşit să-i motiveze să țintească mai sus.

Voluntarul anului în domeniul sănătateEliza Nițescu – Asociația Pavel
Ambasador al voluntariatului și promotor al implicării, Eliza are la activ peste 700 de ore de voluntariat, aducând speranţă persoanelor diagnosticate cu cancer.

Voluntarul anului în domeniul social:
Gabriel Ciobotaru – Fundația pentru Sănătate Orhideea Spa – pentru devotamentul de a ajuta categoriile sociale defavorizate.
Romana Sator – Organizația Umanitară CONCORDIA – cea care îi pregătește pe copiii din cartierul sărac Mimiu, de la periferia orașului Ploiești, pentru a merge la școală.

Voluntarul anului în domeniul sport și recreereFlorin Răducioiu – Fundația Dezvoltarea Popoarelor
În calitate de coordonator al Fundației Real Madrid, al Școlii Sociale de Fotbal și fundraiser voluntar la Fundația Dezvoltarea Popoarelor, Florin și-a transmis pasiunea mai departe în cele 320 de ore de voluntariat.

Voluntarul anului în domeniul tineretAnamaria Holotă – Asociația Sens Civic

Voluntarul anului în domeniul activism și drepturile omului:
Gabriel Cristian Văcaru – Organizația Salvați Copiii Filiala Dolj, pentru numărul impresionant de ore de voluntariat desfăşurate (1350) şi cei peste 700 de elevi informați în domeniul siguranței online, accesului la educație, drepturile copilului și prevenirea consumului de droguri.
Luca Istodor – Asociația ACCEPT. Prin proiecte precum QUEERO sau Fainbow families, Luca a schimbat realitatea multor persoane LGBT prin propriul exemplu.

Voluntarul Senior al anului – Tom Geary – Habitat for Humanity Romania
De 7 ani încoace, a fost implicat în mai multe proiecte de eradicare a sărăciei și sprijin famiilor cu venituri mici.

12390886_806645849462884_7623371343067686188_nCoordonatorul de Voluntari al anuluiDaniela-Luminița Ceredeev – Asociația Proiect Pro Europa
340 de voluntari coordonaţi pentru a oferi, la rândul lor sprijin educațional, pentru 550 de copiii din școlile din comuna Vatra Moldoviței.

Proiectul de voluntariat al anului

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul corporativOpening Opportunities – Asociația Techsoup Romania

Proiectul de voluntariat al anului in domeniul artă și culturăStudentFest 2015: CONFLICT – Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul educațieDă-ţi pasiunea mai departe! – Asociaţia Lindenfeld – Programul educaţional Ajungem MARI

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul protecția mediului și animalelorGreenopolis – Colegiul Sfântul Nicolae

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sport și recreereMaratonul București Raiffeisen Bank și Semi-maratonul București OMV Petrom – Asociația Bucharest Running Club

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul sănătate:
Reclădim speranța – Asociația Școala Mamei Junior
• Crosul „Aleargă TU pentru EI” – HOSPICE Casa Speranței

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul socialEu, oltean de la țară, trebuie să fiu educat! – Fundația Adina Stiftelsen

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul tineret1.ooo de zâmbete – pentru tinerii din centrele de plasament – Asociația Impact Bistrița

Proiectul de voluntariat al anului în domeniul activism și drepturile omuluiEducația nonformală. Tot educație! – Fundația Noi Orizonturi

Centrul de Voluntariat al anului – Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

Premiile Publicului:

Cel mai votat Proiect de voluntariat al anului: Recreație cu sens civic, Asociația cu Sens Civic
Cel mai votat Voluntar al anului:  Dragoș Datcu, Asociația Toghether Everyone Achives More
Cel mai votat Coordonator de voluntari al anului: Margareta Tătăruș, Biblioteca Județeană Diuliu Zamfirescu Vrancea
Cel mai votat Centru de voluntariat al anului: Centrul de voluntariat al Fundației Sprijin Comunitar Bacău

IMG_1142Evenimentul a cuprins şi un moment #colectiv, comunitatea Colectiv.info fiind premiată pentru mobilizarea exemplară în urma tragediei. Au fost premiaţi, în mod simbolic, oamenii care s-au oferit voluntar să ajute familiile victimelor și cadrele medicale.

Pornind de la sloganul “Schimbarea începe cu tine“, invitaţii au fost rugaţi să noteze schimbările în bine pe care le pot aduce în societate, începând de astăzi.

Mai multe informaţii şi fotografii sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.galavoluntarilor.ro

Articole asemanatoare:

Posteaza un comentariu